Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da uzman doktor uyardı: Yılda bir kez müracaat edin
Dünya Görme Günü, körlük ve görme azlığına dikkat çekmek için tüm dünyada her yıl Ekim ayının ikinci Perşembe günü kutlanıyor.
DÜNYA GÖRME GÜNÜ
Op. Dr. Mahmur Subaşı ,”İlerleyen yaş ile birlikte en yaygın görme sorunları arasında yer alan kataraktın kaçınılmaz bir hastalık olduğunu düşünmeyin. Düzenli göz kontrollerinizi yaptırarak, diyabet, tansiyon gibi diğer sağlık sorunlarınızın kontrol altında olmasını sağlaylikecekler”dedi.
ÇOCUK YAŞ GRUBUNDA UZAK GÖRME YAKIN GÖRME PROBLEMLERİ OLABİLİR
Dünya Görme Günü kapsamında en baskın duyu organlarından biri olan görme sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Akif İnan eğitim ve araştırma hastanesi göz hastalıkları uzmanı, Op. Dr. Mahmur Subaşı, Göz hastalığı sinsi ve belirti vermeyen hastalıklar olabilir. Bütün insanların yılda bir kez göz hastalığı uzmanına müracaat etmelerini öneriyoruz. Diyabet dediğimi şeker hastalığı, göz ve kanama katarak gibi sorunlara neden olup tedavisi mümkün olmayan hatta körlükle sonuçlanabilen hasatlıklara belirtilere yol açar. Diyebeti olan hipertansiyonu olan insanların yılda bir defa mutlaka münacatını öneriyoruz. Çocuk yaş grubunda uzak görme yakın görme problemleri olabilir. Buda çocukların eğitim başarısını düşürüyor. Çocuk az gördüğü için öğrenme güçlüğü yaşıyor. bu sefer başka psikolojik sorunlar olabiliyor. Çocuk grubunda 6 ayda bir erişkin yılda bir göz uzmanın başvurmaları gerekiyor"şeklline konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49