Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Sağlık Çalışanlarının zorlu kış mesaisi
Şanlıurfa il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle yolu ulaşıma kapanan kırsal Mahallelerde ki hastalar, UMKE'nin zorlu mücadelesi ile hastaneye ulaştırıldı.
Kar yağışının etkili olduğu merkez ve ilçeleri ile bağlı kırsal 112 Acil çağrı Merkezini
Arayarak yardım isteyen hastalar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, İl Ambulans Servisi) tarafından hastaneye ulaştırıldı.
Ekipler, kar yağışının bir metreyi aştığı köy yollarını, paletli kar aracı, İş makineleri, paletli kar ambulansı ve 4X4 arazi tipi araç ile aşan UMKE ekibi zorlu mücadelelerin sonucunda vatandaşlara ulaşarak yerinde tedavi olabilecek hastaları tedavisi yapılıyor, Tedavisi yapılamayan hastaların Hastaneye naklini sağlanıyor.
Son bir hafta içerisinde karbondioksit zehirlenmesi başta olmak üzere Doğum, solunum sıkıntısı, böbrek ağrısı ve yüksek tansiyon, yüksekten düşme, yüksek ateş, göğüs ağrısı şikâyetleri bulunan hastalar ile diyaliz hastaları ve trafik kazası sonucu yaralanmalardan oluşan yaklaşık 300 vatandaşımızın (55 )karbonmonoksit zehirlenmesi, 60 trafik kazası, 89 doğum, 26 yüksek ateş, 70 düşme) 112 Acil Sağlık ve UMKE'nin çalışmaları neticesinde hastaneye ulaştırılarak tedavisi sağlandı.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM, Şanlıurfa il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle yolu ulaşıma kapanan merkez ve kırsal Mahallelerde ki hastalar 112 Acil çağrı Merkezini Arayarak bizlere ulaşıp şikâyetlerini dile getiriyorlar. Vatandaşlara sunduğumuz sağlık hizmetinde aksaklık oluşmasın diye Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak 58 noktada 112 Acil Sağlık istasyonunda, 3 paletli ambulans, 40 UMKE personeli ve 7 UMKE aracıyla 24 saat göreve hazır şekilde çalışmaktadırlar. Günlük 223 personelle hazır bir şekilde göreve devam etmektedirler.
Şanlıurfa ve ilçelerinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışına bağlı olarak ulaşımın sağlanamadığı kırsal Mahallelerde gece gündüz demeden karşılaştığımız tüm zorlukları aşıp hastalara ulaşarak 300 vatandaşımızı Hastaneye naklini sağladık.
Karlı yollar engel olsa da bıkmadan usanmadan acil hastaya ulaşma gayretiyle tüm gücümüzle çalışıyoruz. Başta Sağlık ordumuz olmak üzere tüm Kahramanlarımızı tebrik ederim dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49