Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da öğrenciler okul yerine tarlaya gitti

Pandemi nedeniyle uzun süredir uzaktan eğitim uygulamasının sürdüğü Türkiye’de, 6 Eylül ilk ve ortaöğretim öğrencim ders başı yaptı.Şanlıurfa’da ise 697 bin 741 öğrenci eğitim-öğretime başladı. Türkiye’de en çok öğrenci bulunan illerin başında gelen Urfa’da, 2 bin 565 okulda 33 bin 261 öğretmenle eğitim sağlanacak.

Okul çağındaki yaklaşık 700 bin öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa'da,1,5 yıl sonra yeni ders yılı tüm öğrenciler için başlayamadı. Şehirde yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde binlerce öğrenci okul yerine pamuk ve isot tarlalarına gitti.

Birçoğu öğreciise günde ortalama 50-80 lira kazanarak aile ekonomisine katkıda bulunan öğrenciler, dersbaşı yapmak için pamuk ve isot hasadının bitmesini bekliyor.

Okula her yıl pamuk hasadının bitmesiyle başlayabildiklerini anlatan öğrenciler, "Çok istememize rağmen bugün okula gidemiyoruz. Çünkü ailelerimiz ile tarlada pamuk topluyoruz. Biz de arkadaşlarımız gibi ilk gün sınıflarımıza girmek isterdik ama ekonomik nedenlerden dolayı tarlaya gelmek zorunda kaldık. Hasat mevsimi bitince biz de okulumuza kavuşacağız" dediler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49