Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Mısır hasadı başladı

Ovada ekimi yapılan en önemli tarım ürünlerinden bir tanesi olan mısırın hasadına devam ediliyor. Eylül ayı itibari ile başlanılan mısırın hasadı birçok tarlada halen daha sürüyor.

Harran ovasında mısırın başladı. Ortalama 1, 1 buçuk ay sürmesi beklenilen mısır hasadının, Kasım ayının sonuna kadar devam edeceği belirtiliyor.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'da, GAP Eylem Planı kapsamında sulanabilen arazilerin artmasına paralel olarak tarımsal üretim de katlanıyor. Şanlıurfa'da ikinci ürün olarak ekilen mısır hasadı biçimi devam ediyor.

Geçen yıla göre yüksek verim elde eden çiftçiler, yüksek girdi maliyetleri ile ihracat yasağından şikâyet ediyor. Gübre, ilaç, mazot ve elektrik gibi önemli girdi maliyetlerine yıl içinde büyük oranda zam gelmesinin kendilerini ciddi manada etkilediğini dile getiren çiftçiler, bu konuda yetkililerden yardım bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49