Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa"da engelliler haftası etkinliği
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında 11 Nisan Stadyumunda etkinlik düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik mehteran gösterisi ile başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yaşam merkezindeki engelli bireyler tarafından oluşturulan Mehteran ekibi davetlilere unutulmaz bir gün yaşattı. Tiyatro oyunları, halat çekme, yumurta ve çuval oyunları renkli görüntülere sahne oldu. Engelli bireylerin katıldığı oyunlarda yarışmacılar kıyasıya mücadele sergiledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tekerlik sandalye ile rampadan geçerek engelli bireyler ile empati yaptı. Görme engelliler için yapılan parkurda hissedilebilir zeminde yürüyen Başkan Beyazgül, engellilerle yakından ilgilenip çim hokeyi oynadı.

BAŞKAN BEYAZGÜL “ENGELSİZ BİR ŞANLIURFA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Şanlıurfa’da engelli bireylerin hayata katılabilmelerini sağlamak amacıyla açtıkları merkezlerde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve engelli bireylerle bütünleştiklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Engelsiz bir Şanlıurfa için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi

Başkan Beyazgül ‘”Engelliler esasen bizim yüreğimizin en yumuşak tarafıdır. Eğer kalbiniz katılaşmışsa, gönlünüz katılaşmışsa, gözünüzden yaş akmıyorsa onlara yakın olacağız, onları kırmayacağız. Onların istediğini yapacağız, gönüllerine göre hareket edeceğiz, onlara yakın olacağız ki kalbimiz yumuşak olsun. Gözünüzü kapattığınızda Türkiye’nin en güzel mehteranını dinlediğinizi hissedersiniz. Niye çünkü gönülden geliyor, severek yapıyorlar. Engelliler için hiçbir gerekçemiz yok. Onların yollarındaki engeli kaldıracağız. Önlerindeki engeli kaldıracağız, onları yalnız bırakmayacağız. Onları hayatımızın içerisine alacağız ve onlarla bütünleşeceğiz. Biz yolumuza devam edeceğiz, doğru yoldayız Allah’ın izniyle, daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Şehrimizle daha fazla beraber olacağız. Engelliler etkinliğimizi daha fazla arttıracağız. Onlara sevgimizi, muhabbetimizi daha fazla göstereceğiz. Yüreğimizi onların yürekleri ile bir edeceğiz. Gönüllerimizi yumuşak edeceğiz ve böylelikle Allah’ın da izniyle rahmetin üzerimize gelmesini sağlayacağız” dedi.



BAŞKAN BEYAZGÜL TEKERLEKLİ SANDALYE KULLANARAK EMPATİ YAPTI

Engellilerle empati yapan ve onların yaşadıkları zorlukları tekerlekli sandalye kullanarak deneyimleyen Başkan Beyazgül, ‘’Bir engelli aracıyla çıktık. Şurada engellilerin ne yaşadığını, standartlara uyulmadığı takdirde, kaliteli yapılmadığı takdirde nasıl sıkıntı çektiklerini görmek açısındandı bu. Şimdi arkadaşlar bana yardım etmesine rağmen ciddi bir sıkıntı yaşıyorsun. Sağa sola düşer miyim? İşte bunları yapanların dikkat etmesi lazım. Biz belediye çalışanlarımıza her zaman şunu söylüyoruz. Kesinlikle masraftan kaçmayın. Bazen söktürüp yaptırdığımız da oluyor, hakikaten çok önemli. Şimdi burada bu işi kullanırken çok heyecanlandım, düşünün ki engelliler her gün bunu yaşıyor. Engellilerle yapılan bütün işlerde çok dikkatli ve çok hassas olmalıyız’’ ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL GÖZÜNÜ SİYAH BANDAJLA KAPATTI BASTONLA YÜRÜDÜ

Görme engelli bireyler için kentte hissedilebilir zemin (Sarı Zemin) yaptıklarını ve eksik bulunan noktaların belediyeye bildirilmesini isteyen Başkan Beyazgül, ‘’Göremeyen engellilerimiz için yapılan parkurda yürüdük, gerçekten çok zor. Bunların her yerde olması gerekiyor. İnsan parkurdan çıktığında bir anda kendini boşluktaymış gibi hissediyor. Şimdi bu çabalarımızı daha da artıracağız. Zaten belediyemiz bu tür çalışmaları yapıyor. Yine bize bu konuda vatandaşlarımıza, engellilerimize yardımcı olacağız ve varsa eksiklerimizi hemen tamamlayacağız’’ diye konuştu.

Etkinlik yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48