Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Enfeksiyon Hastalıklarında Yüzde 100 Artı

Türkiye'de doğum oranı en yüksek iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, havaların soğumasıyla başlamasıyla birlikte son 15 gündür çocuklarda görülen salgın enfeksiyon hastalıklarında yüzde yüz artış yaşandı.

Her yıl özellikle sonbahardan kış ayına geçişte gripal enfeksiyon vakalarında rekor artış yaşanıyor. Geçen yıl yaşanmayan vakalar bu yılda rekor oranda arttı.

Şanlıurfa’da Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu hastanelerine başvuranların önemli bir kısmını üst solunum yolu enfeksiyonları oluşturdu. Acil Servislerde de çocuk hastaların aşırı yoğunluğu dikkat çekti. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Sevisinde Doktor sayısı arttırılmasına rağmen uzun muayene kuyrukları oluştu.

ŞANLIURFA’DA, ÇOCUKLARDA ENFEKSİYON HASTALIKLARINDA YÜZDE 100 ARTIŞ

Çocuklarda görülen mevsimsel geçiş ve üst solunum yolu Enfeksiyon hastalıklarında artış yaşandı. Uzmanla, hastaneye başvuranların çoğunluğunda öksürük, ateş, kusma ve ishal vakalarının yoğunluk oluşturduğunu söyledi.

Çocuk nüfusunun en yüksek illeri arasında yer alan Şanlıurfa'da çocuk hastalıkları vaka sayısında son günlerde artış yaşanmaktadır. Her gün acil servise 4-5 bin arasında hasta başvuruyor. Hafta sonları bu rakam 6-7 bini buluyor. Hastaneye başvuran çocuklarda mevsimsel geçişle birlikte üst solunum yolları enfeksiyonları görüldüğü belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49