Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da binlerce fidan toprakla buluştu
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyasıyla Osmabey kampüsünde 40 bin fidan toprakla buluşturuldu.
2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen bu yılda devam eden fidan dikim seferberliğine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversite Rektörü Sabri Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı ve beraberindekiler fidan dikimi için bir araya gelerek projeye destek verdi.
NE KADAR YEŞİL, O KADAR MUTLULUK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Bütün Türkiye’de bir seferberlik ilan edildi. Yani bu orman dikimleri, ağaç dikimleri başladı. Bir ağacı ekerken, onun etrafına su serperken diyoruz ki ‘yüreğimize de su serpiyoruz’. Bu ağaçlar ne kadar fazla olursa bizim geleceğimiz de o kadar mutlu olacak. Ne kadar yeşil, o kadar mutluluk diyorum.”
HER YIL 5 MİLYON FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ
Yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip olduklarını, herkesin bir fidan dikmesi halinde 3 milyon fidanın toprakla buluşacağını dile getiren Vali Salih Ayhan,” Şanlıurfa ekilebilir alan çok geniş. Çok dağımız olmasa da var olan dağlarımızı ağaçlandırıyoruz. Şanlıurfa'ya daha çok fidan dikmeliyiz. İlimizi karşı sorumluluğumuz var. Ülkemizi karşı sorumluluğumuz var. İnşallah her yıl 5 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. En önemlisi ağaçları koruyarak gelecek nesiller bırakacağız inşallah." dedi.
Vali Ayhan ve protokol ile öğrenciler Osmanbey kampüsündeki alanda binlerce fidan dikildi, can suyu verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48