Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da ayda 2 bin 500 çocuk doğuyor

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Yenidoğan İşitme Tarama ve KBB polikliniğine başvuran hastalar başka şehirlere gitmeden Kentte tanı ve tedavi görmeleri amacıyla ileri düzey Odyoloji kliniği hizmeti veriliyor.

Şanlıurfa Eğitim ve araştırma hastanesi Odyometristi Yasin Demir, Yenidoğan bebeklerde işitme taramasının önemini vurguladı. Bebeklerin işitme kaybı yaşadığı gözden kaçtığı durumlarda bilinçli anne babaların, çocuklarının işitme kaybı yaşadıklarını anlayabileceğini, işitme kaybının belirtileri ve işitme kaybı durumunda çocuklarda kullanılan cihazlarla önlemler alınabileceğini belirtti.

YENİDOĞAN BEBEKLERDE İŞİTME TARAMASI NE ZAMAN YAPILMALI?

Yenidoğan bebeklerde işitme taramasının bebek hastanedeyken yapılması gerektiğini söyleyen Odyometrist Yasin Demir, “Hastanemizde aylık ortalama 2 bin 2 bin 200 civarında bebek dünya’ya geliyor. Bu bebeklerin yenidoğan işitme taraması hastanemizde taburcu olmadan yapılmaktadır. İşitme testi için daha gerekli bebeklere klinik avm denen cihazımız pera tedti yapılmaktadır. Pera testinde işitme kaybı ne kadar kaybın olduğu kaç tesiber kaybının olduğu tespiti yapılmaktadır. Bu sayede erken tanı ile işitme kaybı doğan bebeklerin rehabite edilerek topluma kazandırılmaktadır”dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49