Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da 10 Ocak Geleneği Değişmedi!
Her yıl çeşitli etkinliklerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, bu yılda 10 Ocak’ı unutmadı.
Şanlıurfa ve Güneydoğu Bölgesinde 11 ilde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Nevali Otel’de bir araya gelen Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilerin unutamayacağı bir gece yaşattı.
Geç saatlere kadar süren gazeteciler gecesine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Mardin AK Parti eski Milletvekili ve MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, HÜDA Par İl Başkanı Emin Özaslan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Birecik Başkan Yardımcısı Reşat Uzun, Haliliye Belediye Başkan Yardımcı İbrahim Halil Kaya, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Atilla Durak ve Yönetimi, Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ercan Atay ve Yönetimi, Gaziantep Çalışan Gazeteciler Cemiyet Arif Kurt ve Yönetimi, Kilis Çalışan Gazeteciler Cemiyet Nezir Çağlar, Adıyaman Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, Malatya Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Vahap Güner ve Yönetimi, Diyarbakır Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mekin Çelebi ve Yönetimi, Bitlis Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Halis Olcay ve Yönetimi, Gazeteciler ve aileleri katıldı.
“HERKESİ BİR ARAYA GETİREN TAHİR BEY’E TEŞEKKÜR EDERİZ”
Herkesi bir araya getiren Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak; “Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, bugün sizlerin günü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gününüzü kutluyorum rabbim güzler nasip etsin, en kötü günümüz böyle olsun. Valilik olarak sizlerle bir araya geldik daha sonra birkaç güzel programlar oldu. Her mesleğin kendine has zorlukları vardır hiçbir meslek bal, börek değildir büyüklerimiz hep öyle derdi dolaysıyla her mesleğin cilveleri varıdır. Basın camiası olmak, halkın sesi olmak güzel ama zorlukları da var bunların ikisi bir araya gelince işi güzel kılıyor. Tahir Bey’e teşekkür ediyorum görev yapan basın mensuplarımızı, idarecilerimizi, sivil toplum kurulanlarımızı, başka ilerde bulunan misafirlerimizi burada bir araya getirerek çok nesih ortam oluşturdu kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
“İMKÂNSIZLIKLAR İÇERİSİNDE KIVRANDIKLARINI KAMUOYU BİLMEKTEDİR”
Düzenlenen gecede k onuşan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak; “Ülkemizin dördüncü kuvveti olan basınımızın özgür ve kalemine sadık, yeni bir yıl geçirmesini dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Kamuoyunun, doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarının, milli irademizin dördüncü kuvveti olduğu gibi demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlardan biridir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, Türkiye genelinde çalışan basının durumunu göz önüne alırsak sektör çalışanlarının maddi ve manevi imkânsızlıklar içerisinde kıvrandıklarını bütün kamuoyu bilmektedir.
“GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZ ÇEŞİTLİ ŞİDDETE MARUZ KALMAKTADIRLAR”
Özellikle sahada çalışan Gazeteci arkadaşlarımız çeşitli sözlü ve fiili şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddet olaylarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı, bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın 24 saat yanlarında olacağımızı ve haklarını sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu yüzden bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın çok hızlı bir şekilde sendikalaşmaya gitmelerini sağladık. Bu yıl sahada çalışan meslektaşlarımın çoğu Medya-İş Sendika üyesi oldu. Medya-İş Sendikamızla üye arkadaşlarımızı herhangi bir kazada kullanabilecekleri 80 bin TL ferdi kaza sigortası yaptırdık. Ankara’ya giden basın mensuplarımızın Medya-İş sendikası konuk evinden çok cüzi bir ücretle konaklamalarını sağladık. Bu anlamda bizlere bu imkanları sağlayan ve şu anda aramızda bulunan Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballıya basın emekçileri adına teşekkür ediyorum.
“SİZLERİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”
Gaziantep'te 16 kişinin öldüğü feci kazada görevini icra ederken hayatını kaybeden kardeşimiz İHA muhabiri Muhammed Abdulkadir Esen’in değerli ailesi bu gece bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiler. Onların huzurunda değerli kardeşimizi ve basın şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Büyük fedakârlık ve özveri gerektiren bir meslek olan gazetecilik, memleket ve insan sevgisidir, aşktır, tutkudur. Bu nedenle gazetecilik, elbette saygı ve hürmeti fazlasıyla hak eden kişilerin uğraşısıdır. Fikri, el emeği ve alın teriyle bu kutsal vazifeyi ifa eden tüm gazeteci dostlarımızı tebrik ediyor, tüm basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
“ARKADAŞLARIMIN ÇALIŞANLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”
Basın mensuplarının günün tebrik eden Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik; “Bugün malumunuz olduğu üzere bugün hem idareciler günü hem de Çalışan Gazeteciler Günü. 9 Patron olayı olarak basın tarihine geçen gelişme üzerine Gazeteciler boykot boyunca basın adlı gazete çıkararak o gün patronları adeta kırdılar onların eylemlerini boşa çıkardılar ve bizler 10 Ocak tarihini Gazeteciler günü veya bayramı olarak kutlamaya başladık. Çalışan Gazeteciler Günü patronların 3 günlük gazete çıkarmama kararını protesto edip kendi gazetelerini çıkaran gazeteciler günüdür. 10 Ocak İdareciler günü ve değerli basın mensubu arkadaşlarımın Çalışanlar gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
“GAZETECİLER OLMASAYDI URFA ARZU ETTİĞİMİZ GİBİ OLMAZDI”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde konuşan Mardin eski AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Orhan Miroğlu; “Sizler tek tek bulunduğunuz şehirlerde doğru tercihler yapmasaydınız, hakikatin peşinde koşan gazeteciler olmasaydınız ne bugün Urfa bu halde olurdu, ne de başka illerimiz arzu ettiğimiz bu halde olabilirdi” dedi.
“GAZETECİLERİMİZE ÜST BAŞARILAR DİLİYORUM”
Gazetecilere görevlerinden üst başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan; “Gazetecilik kamuoyunu tanımada ve ifade etmede ayrı bir yere sahiptir. Gazeteci kamuoyunu adına soru soran, gazeteci sorunların yanıtını bulan, gazeteci merak uyandıran, gazeteci merak eden ve gazeteci merak giderendir. Bu nedenden dolayı kamuoyunun gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar mesailerinde hak ve halkiyatlarını yerine getirirken üst başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
TORU VE ESEN’E VEFA ÖDÜLÜ
Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet’inin düzenlemiş olduğu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde geçtiğimiz yıllarda koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden Kanal Urfa Yönetim Kurulu eski Başkanı İbrahim Toru ile Gaziantep’te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Muhammed Abdulkadir Esen vefa ödülüne layık görüldü. Ödülleri Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak ile Vali Salih Ayhan ailelerine takdim etti.
BAŞARILI BÜROKRATLARA PLAKET
Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak, kentte geldiği günde beri başta Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban ve İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Mücahit Avkıran’a kentte yürüdükleri özelikle uyuşturucuya karşı mücadeleden dolayı plaket takdim edildi.
OCAKOĞLU GAZETECİLERİ KAHKAHAYA BOĞDU
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliği kapsamında sahneye çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu oyuncusu Hasan Ocakoğlu, yaptığı Stand up gösterisiyle salonda bulunan gazetecileri kahkahaya boğdu. Büyük beğeni toplayan Stand up gösterisi nedeniyle katılımcılar Ocakoğlu’na teşekkürlerini iletti.
GAZETECİLER DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİ
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yapılan protokol konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekibi ile sanatçılar Tekin Tatar, Halil Korkmaz ve Ebu Bekir Çimen’in sahne aldığı gecede gazeteciler davul zurna eşliğinde halay çekti.
GAZETECİLER GELECEK YIL GÖRÜŞMEK ÜZERE SÖZLEŞTİLER
Gece geç saatlerine kadar süren program, gelecek yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden buluşmak üzere çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49