Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Valiliği açıkladı. Sınırda sayıda patlayıcı madde ele geçirdi

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye Barış Pınarı Bölgesi Tel Abyad ilçesinde MİT Başkanlığı, Yerel Kolluk Birimleri ile Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarının, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün faaliyetlerinin tespiti ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda; 12 adet anti personel mayını, 8 adet İsrail yapımı güçlendirilmiş anti personel mayını ve 2 adet fünye grubu, 4 adet el bombası, 9 adet basma tipi anahtar sistemi, 4 adet alpha fire alıcı devresi, 3 adet anahtar sistemi, yaklaşık 5 kilogram ağırlığında alüminyum tozu, 2 adet toplam ağırlığı yaklaşık 2 kilogram olan demir bilyelerle güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, 5 metre uzunluğunda korteks, 1 adet ateşleme cihazı ve 5 adet tuzaklama amaçlı kullanılan metal kazık ele geçirildiği bildirildi.

Ele geçirilen patlayıcılar bomba imha ekipleri tarafından yerinde imha edilirken, olayla ilgili yerel adli makamlarca soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49