Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi 2023 Yılında Tamamlanacak
Bir dizi incelemede bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda Vali Abdullah Erin, Beyazgül, AK Parti il başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ve kura kurum müdürleri karşılandı.
Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Koca , Valilik girişinde şeref defterini imzaladı.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in makamında ağırladığı Koca ve beraberindekiler, Şanlıurfa’nın sağlık alanındaki yatırımları, ihtiyaçlar ve talepler hakkında görüş alışverişinde bulundular.
Koca, basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından gazetecilere, salgın sürecinde yaklaşık 2 yılın geride kaldığını belirterek, aşılama çalışmalarıyla kısıtlamaların önemli bir kısmının günlük hayattan uzaklaştırıldığını hatırlattı.
Son dönemde en çok konuşulan konuların başında Omicron varyantının geldiğini vurgulayan Koca, şöyle konuştu:
AVRUPA SALGININ YENİDEN MERKEZİ OLDU
Bakan Koca"Avrupa salgının yeniden merkezi oldu. Avrupa'da artış olduğunda bu durum yaklaşık 3-4 hafta sonra ülkemizde de görülebiliyor. Bugüne kadar önemli bir artış gözlemlenmedi. Kontrollü seyir devam ediyor. Bugün en çok konuşulan konu, Omicron varyantı. Yakın zamanda dünya genelinde Omicron'un baskın varyant olmasını bekliyoruz. Gelen ön bilgiler, bu varyantın bulaşıcılığının daha yüksek olduğu ancak hasta etme gücünün diğer varyantlara göre düşük olduğu yönünde. Bununla birlikte bulaşıcılığın yüksek olması nedeniyle hepimizin bildiği kişisel korunma tedbirlerine daha dikkatli şekilde devam etmeliyiz. Ancak hasta olma gücünü diğer varyantlara göre düşük olduğu şeklinde. Bununla birlikte bulaşıcılığının yüksek olması nedeniyle hepimizin bildiği kişisel tedbirlere daha dikkatli şekilde devam etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum."
Bakan Koca, son 1 ayda 60 yaş üzerindeki kişilerin vakalar içerisindeki payının yüzde 16, vefatlar içerisindeki payının ise yüzde 87 oranında olduğunu ifade etti.
ŞANLIURFA'YA 60 HEKİM ATANDI
Bakan Koca," Şanlıurfa’ya 60 hekimin daha tayinini yaptığımız müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Hekimlerimiz yılbaşından hemen sonra görevlerine başlayacaklar. Ayrıca biliyorsunuz 20 bin hekim dışı sağlık personeli alımımız var. Bu toplam içinde, 560 sağlık personelimiz Şanlıurfa’ya atanacak." dedi.
ŞANLIURFA'YA 150 YATAKLI HASTANE
Bakan Koca, "Ayrıca 2022 yılında Mehmet Akif Eğitim Araştırma Hastanemizin Haliliye ek binasının yanına 150 yatak daha kazandıracağız. Eski Harran tıp fakültesi yerine 150 yataklı yeni yatırımıza 2022’de başlayacağız. Haliliye ilçesinde Millet bahçemizin karşısında Çocuk hastanesi yapmayı planladık.” diye konuştu.
ŞEHİR HASATNESİ 2023 YILINDA TAMAMLANACAK
Bakan Koca,"Bugün bir diğer önemli gündem maddemiz sağlık yatırımları. Bugüne kadar inşa edilenlere ilaveten Şanlıurfa’mıza 59 yeni sağlık yatırımı planlaması daha yapıyoruz. Genel bütçe kaynaklarıyla yaptığımız Şehir hastanemizi, 2023 yılında tamamlayacağımızı bugün huzurlarınızda açıklamak istiyorum. Şanlıurfa Şehir Hastanemiz 1.700 yatağı ile hem ilimizin hem de bölgenin tüm sağlık ihtiyacını karşılayacak." ifadelerine yer verdi.
AŞILAMADA ŞANLIURFA DİĞER İLLERİNİN GERİSİNDE KALMIŞ
Bakan Koca,"Şanlıurfa'da maalesef aşılama konusunda diğer illerin gerisinde kalmış durumda. Yoğun bakımda yatan hastalarımızın %80’i ya aşısız ya da aşılama takvimini tamamlamamış, Salgının ilk dönemlerinde Şanlıurfa çok zorlu günler geçirdi. Uzunca zaman hastalığın en çok yayıldığı illerimizden biri oldu. Büyük mücadeleler verdi. Bugün bu mücadeleyi aşı olma oranını yükseltmek için veriyor. En kötü günler geride kaldı. Yarın bugünden daha güzel ve sağlıklı olacak. Salgını yenebilmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmak zorundayız. Salgınla mücadelemiz her bir vatandaşımızın katılımı ve desteği ile kazanılacaktır." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49