Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Piazza 10 Ekim’de Açılıyor
Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Eğlence Merkezinin açılışı için geri sayım başladı. 10 Ekim’de kapılarını açacak Pizza AVM, Şanlıurfa’ya 2 bin kişilik de istihdam imkanı sağlayacak.
 
Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş’nin Şanlıurfa’da yatırımını gerçekleştirdiği Piazza Alışveriş ve Eğlence merkezinin açılış tarihi 10 Ekim 2013 olarak belirlendi. Eski otogar alanına inşa edilen Şanlıurfa Piazza’nın yöneticileri 10 Eylül’de ulusal, bölgesel ve yerel basın-yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, açılışa dair detayları paylaştılar.
 
Piazza markasıyla alışveriz merkezi konseptine yeni bir anlayış getiren, bulunduğu kentlerde “yaşam alanları” inşa eden Rönesans’ın Şanlıurfa Hilton Oteli’nde basınla buluştuğu kahvaltıya Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel, Genel Müdür Yardımcısı Önder Hademir, Bölge Müdürü Süleyman Sayın, Şanlıurfa Piazza AVM Müdürü Mehmet Varışlı ile yetkililer katıldı.
 
Günel, toplantıda yaptığı açıklamasında, Piazza’nın yöre ekonomisine katkısının yanı sıra bölgenin sosyal hayatına da renklendireceğini vurguladı. Kentin mimari dokusuyla uyumlu, sosyal örgüsünü yansıtan Şanlıurfa Piazza’da ulusal ve uluslar arası yüzlerce markanın yanı sıra bu pisti, bowling ve sinema salonlarının da bulunacağını belirten Günel, “Piazza ile Şanlıurfa’ya 80’nin üzerinde  marka ilk kez gelecek. Kentte, sadece Piazza’da yer alacak markalar arasında Media Markt, 5M Migros, Cinemaxium, Mango, Tommy Hilfiger, W Colletion, Vakko Butik, Derimod, Deichman, Mado, KFC, Kahve Dünyası ve Bay Döner de var.” Dedi.
Günel, Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz Nisan’da açılan Piazza’da bir günlük ziyaretçi sayısında 125 bine, toplamda ise 4 milyon ziyaretçi sayısına ulaştıklarını söyleyerek, “Aynı yoğun ilginin Şanlıurfa’da yaşanacağına da inanıyoruz” dedi.
Şanlıurfa Piazza’nın bölge halkının sosyal yaşam alanı olması için çaba göstereceklerini vurgulayan Günel. Konumu itibarıyla Piazza’ya çevre il ve ilçelerden de ziyaretçiler geleceğini düşündüklerini söyledi. Günel, Piazza’nın ev sahipliğinde kültürel yaşama katkı sunacak çeşitli sosyal aktiviteler planlandığına da değindi.
 
PİAZZA’DA ALIŞVERİŞ VE SOSYAL YAŞAM BİR ARADA
Rönesans, Piazza’ların halkın alışveriş yapacağı mekanlar olmasının ötesinde çeşitli sosyal aktiviteler ve sosyal sorumluluk projeleriyle bu merkezlerin çevrelerindeki toplulukla sosyo-kültürel açıdan uyumlu bir internaksiyona girmesini hedefleniyor.
Toplam yatırım tutarı 242 milyon TL olan Şanlıurfa Piazza, 43 metre karelik kiralanabilir alanı ile 2000 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak. 152 mağazanın yer alacağı Piazza’da 1200 araçlık bir açık otopark mevcut.
Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş’nin Türkiye operasyonunda İstanbul’da ve Gaziantep’te ikişer, Malatya, Adana, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da ise birer alışveriş merkezi bulunuyor. Günel, Şanlıurfa’nın grubun Türkiye’de ki 11 AVM yatırımı olduğunu belirterek, Piazza markasıyla hizmet veren kuruluşların da 3.sü olduğunu söyledi.
 
SAYILARLA ŞANLIURFA PİAZZA
Toplam İnşaat alanı: 93.000 metrekare
Toplam Kiralanabilir alan: 43.00 metre kare
Otopark Kapasitesi: 1.200 araç
Mağaza Sayısı: 152
Doğrudan İstihdam: 2.000 kişi
Toplam Yatırım tutarı: 242 milyon TL
 
RÖNESANS HOLDİNG
Amiral gemisi, Ermal ılıcaklı’nın 1993’de kurduğu Rönesans inşaat olan Rönesans Holding günümüzde inşaat, gayrimenkul geliştirme ve enerji dallarında faaliyet göstermektedir.
İnşaat alanında dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri arasında ilk 100’ün içinde yer alan Rönesans İnşaat, ENR’nin (Engineering News Record) 2013 yılında yayınladığı 250 en büyük uluslar arası Müteahhitler listesi’nde  dünyanın en büyük 64, Türkiye’nin ise 1. İnşaat şirketidir.
Rönesans Holding’in gayrimenkul geliştirme alanındaki faaliyetleri Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. vasıtasıyla yürütülmektedir. Grup 2001 yılından itibaren Türkiye ve Rusya’da bir çok ofis, alışveriş merkezi  ve karma amaçlı projeler gerçekleşmiştir.
2007 yılında enerji sektörüne giriş yapan grup, bu amaçla kurduğu Rönesans Enerji Üretim A.Ş. ile yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya başlamıştır. Rönesans Enerji Üretim A.Ş. nin şu anda faaliyette olan 15 MW gücünde bir hidroelektrik santrali ve proje çalışmaları devam etmekte olan yaklaşık 100 MW kapasiteli dört yeni hidroelektrik santral projesi bulunmaktadır.
 
RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM A.Ş.
Türkiye’de Alıveriş Merkezi inşat ve işletmesine 2004’te başlayan Rönesans, halihazırda İstanbul’da Optimum Outlet ve Kozzy; Ankara, Adana ve İzmir’de Optimum Outlet, Samsun ve Kahramanmaraş’ta Piazza, Malatya’da Malatya Park, Gaziantep’te Sankopark AVM’lerinin yatırımcısı ve ortağıdır. 10 Ekim 2013 tarihte açılacak Şanlıurfa Piazza ile 11 AVM’ye ulaşacak  Türkiye potföyü 500 bin metrekarenin üstünde kiralanabilir alana, 1.1 milyon metrekarenin üstünde inşaat alanına ulaşacaktır. Söz konusu AVM’lerin toplam yatırım değeri Haziran 2013 itibariyle 3,5 milyar TL’ye uluşarak, 25 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanmaktadır. Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’nin Türkiye’deki AWM’lerine giriş yapan ziyaretçi sayısı ise toplamda 150 milyonu geçmiş bulunmaktadır.  
               
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49