Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'nın gözbebeği bom boş!

Şanlıurfa'nın en işlek çarşısı durumunda olan Yıldızmeydanı esnafları yaşanan hayat pahalılığından yana dertli.

ŞANLIURFA ESNAFI DERTLİ

Ekonomik kriz her geçen gün vatandaşların tepkisine neden oluyor. Şanlıurfa'nın en işlek çarşısı olan Yıldızmeydanı esnafları son zamanların en kötü günlerini yaşadıklarını söylediler. Esnaflar fiyatların her geçen gün arttığını ve vatandaşların alım gücünün giderek düştüğünü dile getirdiler.

Ramazan ayında Bayramı öncesi Yıldız meydana eskisi gibi yoğunluk yaşanmıyor. Yıllardır giyim alışverişinde bayram öncesi vatandaşın ihtiyacını karşılayan Yıldız meydanı iki yıldır pandemi ve bu yıl yükselen fiyatlar nedeniyle bu sene istenilen taleple karşılaşmıyor. Daha çok turistlere hizmet veren esnaf ise eski Ramazanları aradıklarını belirtiyor. Yıldız meydanına eskiden adım atılmadığını belirten esnaflar, Bayrama yakın umutlu olduklarını söylüyorlar.

Yıldız meydanında giyim sektörü üzeri işletmesinin olduğunu, belirten İzzet Karaman, son zamlarla birlikte iş yapamadıklarını, siftah yapmadıkları günlerin olduğunu, belirtti

PANDEMİDEN SONRA BİZ ÖLDÜK”

Pandeminin yavaş yavaş etkisi yitirmesiyle deyim yerindeyse öldüklerini söyleyen Giyimci Esnafı İzzet Karaman: “Pandemiden sonra biz öldük zaten çünkü ürünlerin yüksek olmasıyla ve vatandaşın alım gücünün düşmesiyle işlerimiz kırıldı. Normalde burası İstanbul Mahmut Paşa gibi hareketli bir yer olmasına rağmen sessiz hiçbir şey yok” dedi.

“FİYATLARI YÜZDE 300 ARTTI”

Fiyatların yüzde 300 arttığını söyleyen Esnaf Karaman: “Ürünlerinin fiyatları yüzde 300 arttı bundan dolayı da vatandaşın alım gücü düştü. Geçen yıllarda bu zamanlarda burası çok yoğundu ama şu anda in cin top oynuyor. Benim görüşüm işlerimizin düzelmesi 2-3 yılı bulur” ifadelerini kullandı.

“DOLAR YÜKSEKKEN İŞLER ÇOK İYİYDİ”

Dolar yüksekken satışlarının çok iyi olduğunu da ifade eden İzzet Karaman: “Dolar yüksekken ürünlerde artıyordu o zamanda çok iyi alışveriş oluyordu ama şu anda dolar düştü piyasa hareketlenmesi gerekirken işler durdu” dedi.

“VATANDAŞ ZAMMA ALIŞMAYA ÇALIŞIYOR”

Vatandaşın zamma alışmaya çalıştığını ifade eden Giyimci Esnafı Mustafa Avcıoğlu: “Piyasa belli her yerde zam var vatandaşta buna alışmaya çalışıyor zorlanıyoruz ama bir şekilde alışmaya çalışacağız çünkü bu durum Dünya’da var sadece Türkiye’de, Urfa’da yok” ifadelerini kullandı.

“DAHA KÖTÜ OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM”

Piyasanın daha kötü olacağını belirten Esnaf Avcıoğlu: “Fiyatlar birden 3’e, 4’e katlandı ama mecbur alışacağız ama daha kötü olacağını tahmin ediyorum ama yine bekleyip görmek lazım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49