Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Nar ekşisi telaşı başladı
Kentte ev hanımlarının hem salata ve yemeklerde kullandıkları hem de satışından aile bütçesine katkı sağladıkları nar ekşisi yoğun emek harcanarak sofralarda yerini alıyor.
Şanlıurfa'da kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kırsal kesimlerde nar ekşisi telaşı başladı. Hasat edilen ekşi narların suyu sıkıldıktan sonra kaynatılarak yapılan nar ekşisi yiyene sağlık verirken üreticilerin de ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Meşakkatli bir işlem olmasına karşın nar ekşisinin iyi paraya satıldığı belirtildi
Geniş bir kültür yelpazesini bünyesinde barındıran Şanlıurfa'da fıstık, isot, Çiğköfte, sadeyağ, ciğer kebabı ve daha birçok lezzeti barındıran kentin önemli bir değeri ürünü ise Nar Suruç, Hilvan, Siverek ve Karaköprü yetişen nar hasadıyla birlikte nar ekşisi yapılmaya başlandı.
Yetişip olgunlaşan narları önce tek tek dallarından kopararak bıçakla ikiye bölünüyor, kabuğundan ayıklanan nar tanelerini çuvallar içine koyup ezerek suyunu çıkarıyor.
Nar suyu süzüldükten sonra kazanlara konularak odun ateşinde 5-7 saat kaynatılıyor. Koyulaşan nar ekşisi, daha sonra şişelere konularak soğumaya bırakılıyor.
Yaptıkları nar ekşisinin bir kısmını evde kullanmak için ayıran kadınlar, geriye kalanları ise satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49