Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa kalesi tehlike saçıyor!
Nisan ayında aşırı yağışların sonucu Şanlıurfa kalesinde meydana gelen göçük, hâlâ tehlike saçıyor.
 
Şanlıurfa kalesinde, aşırı yağışlar sonucu meydana gelen göçük, kale çevresinin tehlike saçmasına neden oldu. Göçükten sonra çalışmalara başlandıysa da, çalışmalar bir neticeye varılmadı. Kalede tarihi eserlerin bulunması sonucu durdurulan çalışmalar, daha sonraki zamanlarda devam etmedi. Meydana gelen göçük sonucu, aşağılara kayan topraklar olduğu gibi duruyor. Kalenin alt kısımlarında da herhangi bir güvenlik önleminin alınmaması vatandaşları tedirgin ederken, kale çevresinde güvenlik önlemlerin artırılması istendi. Kalenin aşağı kısımlarında herhangi bir korkuluk veya güvenlik önleminin olmayışı çevredeki esnaf ve diğer vatandaşların tepkisine neden olurken, yaklaşan kış ayları için bir tedbirin alınıp, alınmayacağı bilinmiyor. Kaleden aşağıya doğru çöken toprağın erozyona neden olabileceğini belirten bir vatandaş, öte yandan yukarıda bulunan taşların, aşağıya yuvarlanma ihtimaline karşı bir güvenlik önleminin alınması lazım diyerek, “ Bu kalenin çoktan onarılması lazımdı ama herhangi bir çalışma kaydedilmedi. Yaz aylarında bu toprak ve taşlar tehlike saçmıyordu ancak, şimdi kış ayları yaklaşıyor, sürekli yağmur yağacak ve yağmur yağması sonucu bu toprak ve taşlar, aşağıya doğru kayarak, insanların üzerine düşebilir. Çalışma yapılacaksa, yapılsın, yapılmayacaksa alt kısımlar için güvenlik tedbirleri alınsın. Çünkü burası gerçekten çok tehlikeli, insanlar buradan sürekli geçip gidiyor, ansızın bir erozyon olsa ve bir vatandaş bu toprakların altında kalırsa bunun hesabını kim verecek” şeklinde konuştu.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onarılması beklenen kalenin, vatandaşları zarara uğratmadan, tamamlanması istenildi. Ayrıca, bir kentin simgesi olan kalenin bu durumda olmasına üzüldüklerini belirten vatandaşlar, bu manzaralar, şehrimizin güzelliğini yok ediyor diyerek, tepki gösterdi. Ömer Gümüş adında bir vatandaş ise tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: “Şanlıurfa kalesi tarih kokuyor, sürekli onarılması, restore edilmesi lazımdı ama bakımsızlıktan ufak bir yağmur sonucu koca kale çöktü. Peki çöktükten sonra çalışmalar neden hızlandırılmadı ve bir an önce kale tekrar kent turizmine kazandırılmadı? Kalenin bu hâlde olması, kentin görüntüsüne gölge düşürmenin yanında insanların hayatını tehlikeye atıyor. Yetkilerin buralarda eleme yapıp, bu durumu görmesi lazım. En ufak bir yağmurla bu toprakların hepsi aşağıya doğru çökmeye başlar ve tesadüfen oradan geçen biri, bu toprak ve taşların altında kalacak. Bu civarda insanların hayatı tehlike altında, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, valilik ve belediyenin bu durumu düzeltmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, kale çevresinde çalışmaların yapılıp, yapılmayacağı ve güvenlik tedbirlerinin alınıp, alınmayacağı konusunda yetkililerin açıklama yapması bekleniyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49