Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa İŞKUR 5000 kişiyi istihdam etti.
 Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında 5000 kişiyi iş sahibi yaptı.
 
Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğünden alınan bilgilere göre istihdam edilen bu kişiler; çeşitli devlet kurumlarından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma, İl Özel İdaresi , Çevre Koruma Vakfı, Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi ve Müze Müdürlüğü gibi kurumlarda 1 Kasım 2013’ten itibaren iş başı yaptı. İstihdamın sadece Şanlıurfa merkezde olmadığını belirten yetkililer Şanlıurfa’ya ait tüm ilçelerin kaymakamlığına bağlı kurumlarda da istihdam sağlandığını belirtti.
 
Bu bağlamda Şanlıurfa’nın belirli yerlerinde, noter huzurunda çekilen kurayla, asil olarak belirlenen ilk 5000 kişi görevlerine başladı. Bu ilk 5000 kişi içinde çalışmaya başlamayan veya çalışmayı reddenlerin yerine yine noter huzurunda kurayla belirlenen yedekler tek tek çağrılarak görev başı yaptılar.
 
TYP projesini başından beri takip eden Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet KARASEVDA yaptığı değerlendirmede: “ Çalışmalarını büyük bir titizlikle tamamlayan ve işsiz vatandaşlara umut olan kurumumuz, yani İŞKUR, proje kapsamında Türkiye’deki en yüksek istihdamı gerçekleştirmiştir. İstihdamın bu kadar yüksek olmasında Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve milletvekillerimizin etkisi çok büyüktür. Bu da onların ilimizi ne kadar sevdiklerinin, ve ilimize ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesi olmuştur. Şanlıurfa’mız geliştikçe, vatandaşlarımızın geçim düzeyi arttıkça bizler hem mutlu oluyoruz hem de kurumumuzla gurur duyuyoruz. Ailesine bir ekmek, çocuklarına bir şeker götürüp onların mutluluğuyla mutlu olan bir babaya iş vermek, onların hayır dualarını almak bizlere en güzel hediyedir. Büyük bir sabırla ve titizlikle projeyi yürüten TYP birimi personeline ve onların Şube Müdürü Yakup Ergenlik’e tüm kurum personelim adına teşekkür ederim. “ dedi.
 
Devlet dairelerine yerleştirilen bu 5000 kişi 9 ay boyunca görev yapacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49