Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Elektrikli Hareketlilik Kavramı İle Tanıştı
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonu ile APPM ve Piri Group Danışmanlık firması yetkilileri, Şanlıurfa’da Elektrikli Hareketlilik Kavramı ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
 
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Şanlıurfa’da da elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılması ile ilgili olarak APPM firmasından Mark Van Kerkhof ve Bas Scholten ile Piri Group Danışmanlık firmasından Nejat Doğan’dan bilgi alındı. Dünya’da elektrikli araç kullanımımın yaygınlaştırılması konusunda yapılan projelerden örneklerin verildiği toplantıda geleceğin teknolojileri ve teknolojik yatırımlar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.
 
Piri Group Danışmanlık firmasından Uzman Nejat Doğan gerçekleştirilen toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada “Elektrikli araçların sayılarının önümüzdeki yıllarda çok hızlı bir şekilde artacağı düşünülüyor. Örnek olarak Hollanda 2025 yılında 1.000.000 rakamına ulaşmayı hedeflerken doğan ekonomiden de pay almak için AR-GE çalışmalarını da hızla sürdürmekte. Türkiye için de elektrikli araçlar, otomotiv sektörüne hız kazandıracak ve marka yaratılmasında ön planda olabilecek bir yenilik olarak öne çıkıyor. Şanlıurfa Belediyesi’nin de toplu taşıma konusunda atacağı adımlar ve girişimcilerin çabaları ile Şanlıurfa’nın elektrikli araçlar kullanımı konusunda Türkiye’de öncü illerden olabileceğini düşünüyoruz. Elektrikli arabalar, düşük maliyet, yenilikçilik ve çevrecilik özellikleri ile birçok faydalı özelliği barındırıyor” dedi.
 
ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Geleceğin ulaşım araçları olan elektrikli arabalar, otobüsler, mobiletler, “ginger”lar ve bisikletlerin önümüzdeki yıllarda mevcut fosil yakıtlı araçların yerini alacağını düşünüyoruz. Şanlıurfa, bu teknolojileri uygulama konusunda gerekli alt yapıların oluşturulabileceği bir konumda. Şuan ki mevcut Akü teknolojileri ve uygulanan projelerin detayları hakkında APPM firmasından yazılı bilgi talebinde bulunduk, inşallah ilimize de uygulanabilir” dedi.
 
Gerçekleştirilen toplantıya ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin’in yanı sıra Başkanvekili İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Üyesi Murat İmamoğlu, Bekir Yavuz, Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr Nurettin Beşli, BELSAN Ulaşım Müdürü Abbas Yavuz, Basın Mensupları ve konuya ilgi duyan işadamları katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49