Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Bir İlk
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB hastalıkları uzmanı Dr. Mehmet Erkan KAPLAMA tarafından Şanlıurfa ilinde bir ilk gerçekleştirildi, kulak kıkırdağından hazırlanan zar kulak içerisine yerleştirildi.
 
Kolesteatomlu kronik otit; sürekli kötü kokulu kulak akıntısı ve işitme kaybıyla ortaya çıkan kulak zarını, kulak kemikçiklerini ve beyinle komşu olan kulak kepçesinin arkasındaki mastoid kemiği eriten ve çeşitli kötü sonuçlara yol açabilen bir orta kulak hastalığıdır. Bu tarz kulak hastalıklarında radikal mastoidektomi günümüzde yerini canal wall down timpanoplasti ameliyatlarına bırakmaktadır. Bu ameliyatın radikal mastoidektomiden farkı işitme rekonstrüksiyonu yapılması ve temizlenen kulak kavitesine yeni kulak zarı yerleştirilmesidir.
 
Kliniğimize sürekli kötü kokulu kulak akıntısı ve işitme azlığı şikayetleriyle başvuran hastaya yapılan muayane ve tetkikler sonrasında kolesteatomlu kronik otit tanısı konularak canal wall down timpanoplasti ameliyatı yapıldı. Ameliyat beyin cerrahi kliniği mikroskopu kullanılarak gerçekleştirildi. Ameliyatta mastoid kemikteki kolesteatom tamamen temizlenerek kemikçik zincir rekonstürüksiyonu yapıldı ve kulak kıkırdağından hazırlanan yeni zar yerleştirildi.
 
Bu tarz kulak mikro cerrahileri daha çok tıp fakültesi hastanelerinde gerçekleştirilebilmektedir. Kamu hastaneleri birliklerinin kurulmasıyla hastanelerde uygun ortam hazırlanması ile devlet hastanelerinde yapılamayan ameliyatlar artık yapılmaya başlanmıştır. Uz. Dr. Mehmet Erkân KAPLAMA bu konuda desteklerini esirgemeyen yeniliklere açık olan Şanlıurfa daki sağlık işleyişini daha ileriye götürme çabasında olan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan SULHAN’a teşekkürlerini sundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49