Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'dan dünyaya bir ilk: İsot şerbeti
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bir konuk evi geliştirdiği yeni bir ürünle kendini yine gündeme taşıdı. Kentte bugüne kadar isotu sadece yiyecekler de kullanılan isot şimdi de Sıra gecelerine katılan turistlere İsot şerbetini olarak ikram ediliyor.
ŞANLIURFA'DA EĞLENCENİN ADI 'SIRA GECESİ'
Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Nuri Sesigüzel ile Kazancı Bedih gibi birçok ünlü ses sanatçısı, gazelhan ve bestekarın yetiştiği Şanlıurfa, insanlarının geçmişten bu yana müziğe yatkınlıklarıyla da biliniyor.
Kentin müzik kültürünün vazgeçilmezlerinden olan ve tarihi konuk evleri ile bazı otellerde düzenlenen sıra geceleri de turistlerden yoğun ilgi görüyor.
DÜNYADA İLK KEZ ŞANLIURFA'DA İSOT ŞERBETİ YAPILDI
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bir konuk evi geliştirdiği yeni bir ürünle kendini yine gündeme taşıdı. Konuk evinin geliştirdiği İsot şerbetini Urfa mutfağına kazandırdı. konukevinde her akşam düzenlenen Sıra gecelerinde sunulmaya başlayan İsot şerbetini sıra gecesine katılan tüm konuklara ikram ediliyor.
GELEN KONUKLARA İKRAM EDİYORUZ
Yeni ürünün tanıtan Urfasaray konuk evi işletmecisi turizmci Mehmet İnal," Her yıl farklı organizasyonlar İle gündeme geldiğimiz bir dönemde bu yıl yine farklı bir ürün veya organizasyon geliştirmek istedik. Yöresel ürünler olarak tüm ürünlerimiz zaten menüde olduğu için şerbet fikri tarafımdan üretildi. Ama ortağım Mustafa Demirkol İsot şerbeti fikrini geliştirmiş hatta evde deneme bile yapmış Daha sonra Urfasaray Konukevi olarak 2 ay boyunca her gün acı ve tatlı nasıl bir araya gelir ve İsot şerbetini nasıl sunarız diye çalışma yaptık. En sonunda şu an sunulan görsel sunum olan yöresel kıyafet ve gümgüm ile ve tabii ki de isot şerbetinin tadını yakalamayı başardık. Şimdi de yurt içinden ve yurt dışından sıra gecesine katılan tüm misafirlerimize ikram etmeye başladık. Konuklarımız İsot şerbetini çok beğendi bu isot şerbeti Dünyada ilk Şanlıurfa. da üretildi çok en kısa zamanda patenti alacağız inşallah
TURİSTLER İSOT ŞERBETİNİ BEĞENDİ
Sıra gecesine katılan ve isot şerbetini içine Fatma Çiçek," İsot'y yemeklerde ve çiğköftede kullanılan bir ürün olarak biliyordum. İsot şerbeti düyunca şaşırdım içmek bile istemedim, ama merakımdan tadına bakayım bari diye bir yudum aldıktan sonra, ikinci defa istedim içtim çok hoşuma gitti"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49