Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da yüksekti: Artık hayal oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada açıkladığı konut alımına ilişkin verdiği müjdelerin ardından ev fiyatlarındaki fahiş artışlar dikkat çekti. Erdoğan'ın açıklamasından kısa bir süre sonra internetteki konut ilanlarının fiyatları katlanmaya başladı.

ŞANLIURFA’DA KONUT FİYATLARI YÜZDE 30 ARTTI

Kredini açıklanmasının arından Şanlıurfa’da konut fiyatları yüzde 30 arttı. 700 bin liralık bir konutun değeri yaklaşık 900 bin liraya yükseldi.

Karaköprü'de 8 yıldır emlakçılık yapan Halil Hancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasın hemen ardından ev fiyatların yükseldiğini belirti.

KREDİ BELİRLİ KİŞİLER VERİLECEK

Hanıcoğlu,"Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan konut kredi kampanyasını açıkladı. Ama birtakım eksiklikler bulundu. Açıklamalar yapıldıktan hemen sonra faiz fiyatlar inince ev fiyatları yükseldi. Kredilerle ilgili aslında eksiklikler var, krediler de 2 milyonluk bir gayrimenkul aldığımız zaman 500 Bin lira bir kredi yardımı yapmamaktadır. Yüzde 0. 99 üzerinde Kredi ilk başta döviz ile vadeliye para yatıranlar verilmektedir. İkinci öncelik zaten çektiğimiz gayrimenkulu dörtte birine yani 2 milyonluk bir alışveriş yaptığımız veriliyor.

KREDİ AÇIKLANADI EV FİYATLARI UCTU

Kredi kampanaların açıklanmasından hemen ardından gerek müşterilerimiz gerekse internette ilan veren vatandaşlar hemen fiyatlarda arttırılması söz konusu olmaya başladı. hem vatandaş ev almakta zorlanıyor hemde bizim işlerimde düştü. Zaten günlük artırımları devam ettiği bir dalgalanmanın yaşandığı bir zamanda üstünü bu da gelince alımlar çok zorlaşmaya başladı. İnsanlar birbirlerine emsal göstermeye başladı. Bununla ilgili İnşallah çok yakın bir zamanda bizde destek bekliyoruz. İkinci el fiyatları 750- 800 bin liradan başlamaktadır. Sıfır evlerin fiyatlar yüksek olunca ister istemez ikinci el fiyatlarında da artış oldu.

EV ALMAK BAHALIYDI ŞİMDİ, HAYAL OLDU

Verilen yeni kredi ile Bir milyon çekilen bir para için yaklaşık 350 bin lira üstüne faiz gelmektedir. Yani 10 yıl böldüğümüzde aylık ortalama 10 bin liraya geliyor. Bir memur veya asgari ücretle çalışan birisinin bunu ödemesi imkansızdır. Çalışan bir insan ev alması hayal oldu."şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49