Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da ‘Yayalar için 5 adımda güvenli trafik’ projesi tanıtıldı

Şanlıurfa'da 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla uygulama yapıldı.

Trafikte can ve mal güvenliğini korumak, toplumsal duyarlılığı artırmak için sürekli kampanyalar düzenleyen İçişleri Bakanlığı, “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” ana temalı yeni bir kampanyayı ülke genelinde başlattı.

Trafik düzeni ve güvenliğinin; karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığının ve paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’, takip eden hafta ise ‘Karayolu Trafik Haftası’ olarak kutlanıyor.

YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK’ PROJESİ TANITILDI

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” sloganı ile yayalara ve sürücülere yönelik uygulama yaptı. Bu kapsamda ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla Haliliye İlçesi Atatürk Bulvarı Halk Eğitim Merkezi önünde ve ülke genelinde saat 11:00’de eş zamanlı olarak etkinlik gerçekleşti.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri doğrultusunda “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” sloganıyla uygulama yaptı. Meydan Yeri'nde yapılan uygulamada vatandaşlara bilgiler verilip broşür dağıtıldı. Polis ekiplerince araçlar durdurularak yayaların yolun karşısına güvenli geçişleri sağlandı.

ARAÇ İÇERİSİNDE BULUNAN ÇOCUKLARA DA KIRMIZI DÜDÜK HEDİYE EDİLDİ.

Uygulamada emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaşlara yol vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Araç içerisinde bulunan çocuklara da kırmızı düdük hediye edildi.

Uygulamanın kendi can güvenliği için olduğunu belirten sürücüler ve vatandaşlar ise ekiplere uyarılarından dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49