Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Robot Yarışması başladı.
Göbeklitepe' teması ve "Ahican Tarihin Sıfır Noktasında" sloganıyla 12 kategoride gerçekleşen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, Şanlıurfa’da GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde başladı.
Milli Eğitim Bakanlığınca birincisi 2007 yılında 3 kategoride 132 robot ile gerçekleştirilen geleneksel robot yarışmasının 14'üncüsü, Şanlıurfa'da başladı. 16 Haziran tarihine kadar sürecek yarışma; 1400 kurumdan, 12 kategoride, 4 bin 397 robotla ve 10 bin 813 katılımcıyla yapılıyor.
GAP Arena Spor Salonunda düzenlenen 14. Uluslararası robot yarışmasına, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, AK Parti Abdurrahman Kırıcı, Okul müdürleri. Türkiye'nin bir çok ilinden gelen yarışmacı ve konuk katıldı.
Rabot yarışmasına 10 bin 800 öğretmen ve öğrenci katıldı. Bunun içersinden 5 bin 425 öğretmen ve öğrenci finale katılmaya hak kazandı. 4 bin 4 robotun arasından 2 bin 453 yarışma finaline kaldı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer telekonferans ile bir konuşma yaptı.
Gençlerin MEB Robot Yarışması'na katılımını çok önemsediğini belirten Özer, "Burada çocuklarımız, gençlerimiz, farklı ülkelerden akranlarıyla birlikte robot ve diğer tasarımlarla ilgili ürettiklerini ve kültürlerini paylaşabilecekler. Buradan ayrıldıkları zaman da mevcut üretimlerini yeniden şekillendirecek şekilde farklı bilgilerle memleketlerine geri dönecekler." dedi.
ŞANLIURFA'DA GENİŞ KATILIMLI BİR ŞEKİLDE DÜZENLİYOR
Bakan Özer, uluslararası robot yarışmasının bilim ve teknoloji alanında gençlerin ilgi ve meraklarını perçinlemek, onları araştırmaya teşvik etmek ve onların yeni bilgiler üretmelerine destek sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek "Kovid 19 salgını nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediğimiz Robot Yarışması'nı bugün Şanlıurfa'da geniş katılımlı bir şekilde düzenliyoruz. Sadece Türkiye'den değil Bosna Hersek, Azerbaycan, Mısır, Tunus, Katar, Pakistan, Afganistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi farklı ülkelerden 100'e yakın öğretmen ve öğrencimizi Şanlıurfa'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.
Özer, Bakanlık olarak gençleri güncel bilim ve teknolojik gelişmeleri takip eden yerli ve millî üretimi destekleyecek gençleri yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti. Bu doğrultuda bilim ve sanat merkezlerinin Türkiye'nin tüm illerinde yaygınlaştırıldığını, sayılarının da 355'e çıkarıldığını söyleyen Özer, şunları kaydetti:
"Amacımız tüm gençlerimizi, tüm çocuklarımızı, yavrularımızı bilimsel gelişmeleriyle tanıştırmak, inovatif yaklaşımlarla onları sürekli desteklemek. Millî Eğitim Bakanlığı olarak özellikle son zamanlarda fikrî mülkiyet ve sınai haklar konusunda devasa adımlar atıyoruz. Ve bunların sonucunu almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı, son 10 yılda fikrî mülkiyet bağlamında yaklaşık üç ürüne tescil almışken 2022 yılının ilk 5 ayında 7 bin 200 patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilini aldı. Bunlar, bu kültürün eğitim kademelerinde yaygınlaştığı zaman ne kadar kısa sürede sonuçları alabileceğimizi göstermesi anlamında çok manidardır.
Bizler inovatif yaklaşımları ve fikrî mülkiyeti eğitim kademelerimize ne kadar yaygınlaştırabilirsek, Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla dile getirdiği gibi TEKNOFEST gençliğini güçlendirebilirsek 21. yüzyıl Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yüzyılı olacaktır.""dedi.
8 ÜLKEDEN 100’E YAKIN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN YARIŞMAYA KATILDI
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener,"Her yıl düzenlediğimiz ve her yıla özel bir teması olan uluslararası MEB Robot Yarışmamız ilk kez 2007 yılında 3 kategoride 132 robotla yaptık bu yıl 14’üncü uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı robot yarışmasına 1400 kurumdan 4 bin 397 robotla 10 bin 813 katılımcımızın başvurusu gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Afganistan, Azerbeycan, Bosna Hersek, Katar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Mısır, Pakistan ve Tunus olmak üzere 8 ülkeden 100’e yakın öğrenci ve öğretmen yarışmaya katılmak için müracaat etmiştir"
İNSANLIĞIN UMUDU HALİNE GELDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,"Sizin geliştirmiş olduğunuz bu teknolojiler insanlığın çok önemli umudu hali gelmiştir bizim kamu kuruluşlarımızda da artık teknoloji ümit oldu. Valimizle buraya geldiğimizde gözlerinizde enerji almak istedik, kalbinizden sevgi almak istedik bunu sizlerde bulduk. İnşallah Şanlıurfa’mızda size uygun bir misafirperverlik yaparak sizi mutlu göndermek en büyük arzumuzdur"dedi.
URFA’YA GÜZELLİKLER KATACAKSINIZ
Vali Salih Ayhan ise," Son 2 yıldır pandemiden, salgından dolayı robot yarışması yapılmıyordu 1 aydır burada valiyim robot yarışmasına ev sahipliği yapmanın şansını hissediyorum ve 81 ilden, 10 ülkeden gelen misafirlerle yaşıyoruz. Yapay zeka, robotik kodlama kavramında artık daha sık görüyoruz duyuyoruz. Sevgili gençler sizler Urfa’ya güzellikler katacaksınız, Urfa heyecan vereceksiniz, Türkiye’nin dört bir yanında gelen evlatlarımız Urfa’da güzel günler yaşayacak. İnşallah Şanlıurfalılar olarak sizlere güzel bir ev sahipliği yaparak da kazasız belasız memleketlerine uğurlayacağız"şeklinde konuştu.
14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, Şanlıurfa’ GAP Arena Spor Salonu 13-16 Haziran tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48