Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi sanlıurafspor Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sergı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa 'da iki buğday çeşidi tescil edildi
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) tarafından Ekmeklik Buğday çeşidi "SERİNCE" ve Makarnalık Buğday çeşidi"CUDİ 63" Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğünde tescil edildi.
Yerli ve milli tohum çeşitlerinin ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere, "Enstitü tarafından yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında bugüne kadar bir çok ekmeklik buğday ve bir yemlik arpa çeşidi tescil ettirilmiştir.
Ekmeklik buğday tohumu "SERİNCE" ve Makarnalık Buğday çeşidi"CUDİ 63" ismiyle yerli ve milli ekmeklik buğdayı ve Makarna buğday çeşidinin de tescil ettirildi.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) yapılan açıklamada;
"Enstitümüz tarafından geliştirilen Ekmeklik Buğday çeşidimiz "SERİNCE" ve Makarnalık Buğday çeşidimiz "CUDİ 63" 14.04.2021 tarihinde Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğünde yapılan toplantıda tescile layık görüldü. Serince ve Cudi 63 ismi ile tescil edilen yeni Buğday Çeşitlerimiz İlimiz, Bölgemiz ve Ülkemiz tarımına hayırlı olsun"denildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49