Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da hem kahverengi hemde yeşil pamuk üretildi
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde pamukta Türkiye'nin toplam üretiminin yüzde 70'ini tedarik eden Güneydoğu Anadolu Bölgesi, ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor.
Son dönemde artan doğala dönüşle birlikte tüketicilerin sağlıklı tekstil ürünleri tüketmesi nedeniyle lifiyle tekstile, çekirdeğiyle yağ ve yem sanayisine, linteriyle kağıt sanayinin küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlaması dolayısıyla stratejik ürünlerin başında gelen pamukta renklendirilmeye gidildi.
SULAMAYLA ÜRETİM YAYGINLAŞTI
Dünyanın en prestijli kalkınma hamlelerinden biri olan GAP'ın sulama yatırımları sayesinde kurak ve sıcak iklime sahip bölgedeki kurak topraklar ihya ediliyor. Daha önce bölge Güneydoğu illerinde yetişmeyen pamuk, son 20 yıldaki sulamalar dolayısıyla bölge çiftçisinin en gözde ürünü oldu.
Pamuk, tekstil, sanayi ve hayvancılık sektörünün vazgeçilmez ham maddesi olduğu için Türkiye'nin en önemli stratejik ürünlerinin başında yer alıyor. Artan devlet desteği, sulanan arazinin çoğalması ve çiftçinin üründen sağladığı kazancın da her geçen gün iyileşmesiyle her yıl daha fazla alanda üretim yapılıyor.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ, KAHVERENGİ YEŞİL PAMUK ÜRETTİ
Harran üniversitesi Ziraat fakültesi tarla bitkiler bölümü Doç. Dr. Hasan Haliloğlu , hem kahverengi hemde yeşil renkli pamuk üretildi. İplikler renkli olacağını ve böylece boya maliyetinin ortadan kalkacağını belirtildi.. Renkli pamuk üretiminin çevre kirliliğini de önleyeceğini belirtirken, ürünün kimyasal boyaların aksine sağlığa zarar vermediğini aktardı.
Harran Üniversitesi Ziraat fakültesi bahçe bitkileri bölümü Başkanı Prof. Dr. Bekir Erol sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; "Fakültemizde Doç Dr. Hasan Haliloğlu hocamız hem kahverengi hem de yeşil pamuk üretmiştir. Tebrikler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49