Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da ev fiyatları cep yakıyor
Şanlıurfa’da, son 2 yılda neredeyse yüzde 100’ün üzerinde artan konut fiyatları nedeniyle ev almak deyim yerindeyse artık hayal oldu
KONUT FİYATLARI 750 BİN TL’DEN BAŞLAYIP 3 MİLYON TL’YE KADAR ÇIKIYOR
Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa’da, son yıllarda konut fiyatların bedelleri yüksek oranda arttı. Bu artışın sebebi;, arsa bedelleri ve girdi maliyetlerinin yükselmesi olarak gösterildi. Şanlıurfa’da konut fiyatları 750 bin TL’den başlayıp 3 Milyon TL’ye kadar çıkıyor.
DEMİR ÇİMENTO FİYATLARI TÜKSELDİ
İnşaat sektöründe büyük bir maliyet krizi yaşanıyor. Özelikle de demir ve çimento fiyatlarında yaşanan yükseliş müteahhitleri çaresiz bıraktı. Demir fiyatları son bir senede yüzde 150 oranında zamlanırken konut fiyatları da maliyetlerde yaşanan artış ile doğru orantılı olarak arttı.
Müteahhitlik yapan Mustafa Yanmaz, konut fiyatlarının artmasının nedeni son aylarda çeşitli ürünlerde yaşanan fiyat artışından dolayı kaynaklandığını ifade etti.
Döviz kurlarında yaşanan artışın piyasaları tedirgin ettiğini belirten Yanmaz, bu durumun ev alış ve satışlarını olumsuz yönde etkilendiğine dikkat çekti.
İnşaat girdi maliyetlerinin sürekli artmasından dolayı müteahhitlerin maliyet hesabı yapmakta zorlandıklarını vurgulayan Yanmaz, bu durumun piyasanın sıkışmasına neden olduğunu ifade etti.
FİYATI SORUNA VATANDAŞLAR GERİ GİDİYOR
Yanmaz,"Şuna da daire fiyatları çok yüksek, maliyetler artı malzeme alışı daireye yansıdı. Gelen vatandaşlar dairenin fiyatını sorup geri gidiyor. Vatandaşın alım gücüne göre fiyatlar çok yüksek inşaatın bel kemiği olan demir, çimento fiyatı ise çok yükseldi. Bu fiyatların artmasını ister istemez inşaata yansıyor. Daha önce daire fiyatları Bin milyon liranın altındaydı şimdi ise 1 milyon liranın üstüne çıktı"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49