Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Çölyak Hastalarına Sıcak Ekmek

Haliliye ilçesi Sırın Mahallesi'nde hizmet vermeye başlayan 4 bin ekmek kapasiteli çölyak ekmek fırınında üretilen ekmekler Mardin, Diyarbakır, Batman, Adıyaman, Siirt ve Gaziantep'teki çölyak hastalarına ücretsiz olarak dağıtılacak.

Çölyak fırın açılışına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol yanı sıra Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa eski milletvekili Zeynep Karahan Uslu, AK Parti kadın kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Çölyak Federasyon Başkanı Hasan Doğan, çölyak hastaları ve aileleri katıldı.

Çölyak fırında Gıda mühendisi olan Gamze Bayır," Fevzi Demirkol, Doğu Anadolu da ve Güney Anadolu da bir ilk başardı, bir ilçe belediyesi olarak kendilerini tebrik ediyorum. Fırınımız üretime başladı, bizde denedik çok güzel oldu tadı ve taze, hijyenik bir şekilde çıkarmaya başladı. Çölyak hastaları çok mağdur oluyorlardı sadece Türkiye'de bir kaç yerde vardı. Haliliye'deki açılan firma Türkiye'de 4. fırın oldu ve bir ilçe olarak bir ilk başarıldı. Ekmekler piştikten sonra dinlenecek daha sonra paket olacak, paket olduktan çölyak hastalarını takdim edilecektir."dedi.

Haliliye Belediyesi ARGE sorumlusu ve Makine mühendisi Ahmet Polat," Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da ilk gerçekleştiriyoruz, Bununla ilgili Proseslerimiz, Gıda mühendislerimiz ve diğer arkadaşlarımızla birlikte sağlıklı, hijyenik bir ortamda ekmekleri üretmeyi planlıyoruz. Özellikle şunu vurgulamak istiyoruz: Çölyak hastaları nasıl bu ekmekleri çok zor temin ediyorlardı il dışında getiriyorlardı. Bizler artık sıcak sıcak ve ekmekleri çölyak hastalarımıza ikram etmeye başlayacağız"ifade etti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise," Geçmişten bu tarafa glutensiz unda yapılmış olan unlu mamulleri dağıtıyoruz. Bu dağıtmış olduğumuz paketlerde kurabiye, mısır unu, Putink, köftelik bulgur, kek, çikolata makarna, ekmek ve hayatı boyunca kadayıf yemeyenlere kadayıf dağıttık. Çölyak hastalarının ailelerini dertlerini anlıyoruz aynı masada oturup aynı yemeği yiyemeyin acısını yaşıyorlardı hamd olsun Cenabı Hak nasip eyledi ve biz bu anlamda aynı sofrada yemelerini sağlamak istiyoruz. Hizmete katacağımız glutensiz unu üreteceği bir fırın. Türkiye'de bir kaç fırın yapmış olduğu ekmek imalatını Türkiye'de ilçe belediyelerinin de sadece Haliliye Belediyesi olarak biz üreteceğiz ve inşallah ürettiğimiz ekmeklerle hastalarımız şifa bulacak. Çölyak hastalarına bizim ilgimiz dolayısıyla çölyak dernek başkanı Hasan Doğan ile birlikte çölyak hastalarının hizmetinde çalışıyoruz. Türkiye büyük millet meclisinde çölyak hastalıklarını araştırma komisyonu kuruldu ve o komisyonu Urfa'da misafir ettik. Türkiye'nin bütün çölyak derneklerini Urfa'da misafir ettik ve o misafir ettiğimiz dernek başkanlarını toplantılarda bir federasyon kurulması kararlaştırıldı ve çölyak federasyonu genel başkanlığına da yine Şanlıurfa'nın öz evladı Hasan Doğan genel başkan seçildi"şklind konuştu.

Yapılan konuşmalarına ardından kesilen kurdele ile çölyak fırını hizmete girdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49