Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da çocuk hastanesinde yoğunluk başladı

Türkiye'de Doğum oranının en yüksek olduğu il olan Şanlıurfa’da kış ayı ile birlikte günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Hastane acillerinde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Şanlıurfa Eğitim ve araştırma hastanesinde bulunan Şanlıurfa Çocuk Hastanesine günde 1500 ile 2 bin arasında çocuğun ishal ve enfeksiyon hastalıkları şikayetiyle acil servise başvuruyor.

HASTANEDE YANDAL BRANŞLARINDA EKSİKLİK VAR

Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da, her yıl ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor. Buna karşın yaklaşık 500 Bin Suriyeli vatandaş buna dahil değil. Şanlıurfa son yıllarda hastane yatırımına karşın doktor kadrosunun yetersizliği nedeniyle dikkat çekiyor. Özellikle çocuk yandal branşlarında ciddi eksikliğin olduğu Şanlıurfa'da, vatandaşlar başka illerin sağlık kuruluşlarında tedavi arıyor.

SAĞLIK ÇALIŞNLARIN YÜKÜ İKİYE KATLANIYOR

Sürekli sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Şanlıurfa, her geçen gün bu sorunu daha da hissetmeye başlıyor. Kentteki özel hastanelerin kapatılmasıyla devlet hastanelerinde yoğunluk üst seviyeye çıkarken, mevcut sağlık çalışanlarının da iş yükü ağırlaşıyor. Başta Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mehmet Akif İnan eğitim ve araştırma hastane polikliniklerde her gün büyük yoğunluk yaşanıyor.

SIRADA BEKLERKEN BAYILANLAR OLUYOR

Şanlıurfa’da tüm hastanelerde büyük yoğunluk yaşanırken, Eyyübiye’deki çocuk hastanede bu yoğunluk daha fazla oluyor. Doktor ve diğer sağlık personellerinin yetersiz olduğu hastanede, İlçe nüfusuna kırsal kesim nüfus eklenince mevcut personeller hizmette yetersiz kalıyor. Sıra bulabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren hastaneye giden vatandaşlar, en az iki saat sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklu kadınlar bu anlamda çok büyük zorluklar yaşarken, Sırada beklerken bayılanlarda oluyor. Çocuk Gastroenteroloji, Doktor'un bir kişi olduğu Kentte Sadece 1 Bin 500 Çölyaklı hasta var. Doktor günde 20 hastayı muayene edebiliyor. daha önce olan çocuk Gastroenteroloji doktoru günde 150 hastaya bakıyordu. Vatandaşlar yetkililerden bu yoğunluğun azalması ve Doktor sıkıntısının giderilmesi için çözüm bekliyor.

YOĞUNLUKTAN VE HAVASIZLIK BAYILTIYOR

Sosyal medyadan gelen görüntülerde sıra bekleyen bir bayan bayıldığı ile ilgili konuşan S.G. “Artık sıra o kadar yoğun oluyor ki bayılanlar oluyor. Önümde bir bayan havasızlıktan bayıldı. İçeri giriyorsun çıkamıyorsun. Hastalar o kadar çok ki doktorlar bile odalarına ulaşamıyor. Buraya sağlam gelen hasta çıkıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49