Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Ceylan'ın iskeleti yapılarak ziyarete açıldı

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve koruma altına alındıktan sonra sayıları giderek artan "Gazella gazella" türü ceylanlar, Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde yer alan Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında bulunuyor.

Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında ölü olarak bulunan Ceylan(Gazella marica) Kurum personeli Orman Muhafaza Memuru Ahmet İlker Eken tarafından iskeleti yapılarak ziyaretçi tanıtım merkezimize kazandırıldı

URFA’NIN CEYLANLARI KORUMA ALTINDA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Şanlıurfa’da koruma altına alınan "Gazella gazella" türü ceylanlar, 200 bin dekarlık doğal alandaki ortamlarında yaşamlarını sürdürüyor. Şanlıurfa-Suruç karayolu üzerindeki 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'nda korunan hayvanlar, aralıklarla Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na bırakılıyor. Dağlarda yaşamlarını rahatça sürdüren ceylanların takiplerini sağlamak ve gerekli koşullarda müdahale edebilmek amacıyla GPS cihazı da bulunuyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü ekipleri, ceylanların bakımları ve beslenmeleriyle özel olarak ilgileniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49