Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da binlerce kişiye yemek ikramı

Karaköprü'da düzenlenen Ali Baba Hayratı yoğun katılım ile yapıldı, 300 yıldır geleneksel olarak bölgede yaşayanlardan imece usulü toplanan para ve yardımlarla yemek yapılarak halka dağıtılıyor.

KARAKÖPRÜ'DE BİNLERCE KİŞİYE YEMEK İKRAMI

Bu yıl da Karaköprü ilçesinde yer alan Ali Baba Camii önünde düzenlenen etkinlikler Kuran tilaveti ile başladı. Karaköprü’deki mahalle muhtarları ile Alibaba Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliklerinde binlerce kişiye etli pilav ikram edildi.

Etkinlikler Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasıyla son buldu.

ALİ DEDE" KİMDİR

Şeyh Ali Dede 1600'lü yıllarda Şanlıurfa'ya gelir ve Karaköprü'de yaşar. Sultan 4. Mehmet Han, 30 Kasım 1651 tarihli bir berat ile Ali Dede'ye bugün Karaköprü olarak bilinen beldeyi bağışlar.

Hayır sahibi Ali Dede, senenin belli günlerinde beldede yaşayan ve gelen misafirlere hayrat yapar. Beratle kendisine verilen Karaköprü'nün kullanımına karşılık her yıl hayratın yapılmasını vasiyet eder.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49