Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Aleviler derneğinden Maraş katliamı açıklaması!

1978 yılında Kahramanmaraş’ta alevi vatandaşlara yönelik günlerce süren saldırılarda yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Yaklaşık 43 yılın geçtiği Maraş Katliamının yıl dönümünde Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi, Sırrın Mahallesinde bulunan Cemevinde basın açıklaması düzenleyerek bir kez daha katliama tepki gösterdi.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklamada bulunan Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Türkmen, Maraş Katliamı’nın yıldönümünde katliamı kınadıklarını belirterek, “Alevi halkımıza yönelik düzenlenen bu katliamın sorumlularını 43. Yılında bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

Katliamları yapanlar değil, katliamları gündeme getirenlerin suçlu görüldüğünü söyleyen Türkmen, “’Yarayı kaşımayın; tarihi, tarihçilere bırakın!’ gibi kurnazlıklarla katliam ve katliamcılar unutturulmaya çalışıldı. Türkiye, geçmişindeki bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır. Bizce bunun çözümü, katliamın gizli arşiv belgelerinin açıklanması ve sorumluların bulunması ile olur. Bizler, kaç yıl geçerse geçsin

Maraş’ta kaybettiğimiz canlarımız için adalet arayacağız ve bu karanlığı aydınlatılıncaya kadar çaba harcayacağız. Maraş katliamının 43. Yılında yaşamını yitiren canlarımızı saygıyla anıyor; katilleri, koruyucularını ve onları yönlendiren insanlık dışı gerici faşist ideolojilerini ve Dünya üzerinde yaşanan tüm katliamları ve soykırımları kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

CHP Haliliye İlçe Başkanı İ. Halil Alagöz, Mezopotamya Yazarlar Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Cemal Babaoğlu ve Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi eski Başkanı Kemal Atalar da, Maraş Katliamı’nın yıl dönümüne ilişki açıklamada bulunarak, hayatını kaybeden canları andılar.Bu arada ‘Maraş’ı, Çorum’u, Sivas’ı unutma’, ‘Gelin canlar bir olalım’, ‘Düzenin Alevisi olmayacağız’ ve ‘Sevgi bizim Dinimiz’ yazılı dövizlerin yer aldığı açıklama esnasında, sık sık ‘Maraş’ı unutma, unutturma’ sloganları atıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49