Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da 58 okulda ve yaya geçitlerinde kırmızı çizgi uygulaması başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu etkinlik sosyal medyada yankı uyandırırken, "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" paylaşımı dikkat çekmişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından Şanlıurfa dahil 81 ile gönderdiği yazıda; “Öncelik hayatın öncelik yayanın’ sloganıyla 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ olarak ilan edilmiş, ‘Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası’ hayata geçirilerek ülke genelinde eş zamanlı olarak etkinlikler düzenlenmiştir. Yapılan çalışmaların devamı niteliğinde 2021 yılı süresince bu trendin devam ettirilerek yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini artırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, 30 Mart 2021 Salı günü 12:00-15:00 saatleri arasında tüm illerimizde eş zamanlı olarak Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla etkinliklerin düzenleneceği bildirilmiştir” ifadeleri yer almıştı.

Bu yazı ile birlikte Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve vatandaşların katılımıyla Topçu Meydanın da ilk kırmızı çizgi vali tarafından çizildi. Kent merkezi ve ilçelerinde bulunan 58 okul ve yaya geçitlerinde “Önce Yaya Uygulaması” etkinliği gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49