Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da 20 günde 9 can gitti

Şanlıurfa genelinde havaların ısınmasıyla birlikte boğulma vakalarında artış görülmeye başlandı. Sıcak havaların yanı sıra hafta sonu tatilini yüzerek geçirmek isteyen gençlerden peş peşe boğulma haberleri geliyor.

DSİ ait kanalların kenarlarına çekilen tel örgülere, konulan levhalara ve yapılan onca uyarılara rağmen her yıl onlarca canın yitip gitmesine neden olan boğulma vakalarının önüne geçilemiyor. Şanlıurfa'da havaların ısındığı Temmuz aylarında serinlemk için suya giren kişilerden acı haberler geldi. Büyük çoğunluğu Atatürk barajı Fırat nehrinde olmak üzere 9 kişi sulama kanallarında can verdi.

Birinci olay: Hilvan ilçesine bağlı kırsal Aşağı Kucak Mahallesi'nde meydana geldi. Atatürk Barajı Gölü kenarında piknik yapan Mece ailesinin çocukları Emirhan (12), Elif Nur (16) ve Halenur Mece (23) serinlemek için suya girdi. Bir süre suda yüzen kardeşler akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Kardeşlerin kaybolduğunu görenler suya atlayıp Elif Nur’u kurtardı. Durumu ağır olan Elif Nur, ilk önce Hilvan Devlet Hastanesine, oradan da Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olay yerine giden Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü dalgıç polis ekibi diğer iki kardeşi bulmak için çalışma başlattı. Yapılan aramada Emirhan ve Halenur’un cansız bedenlerine ulaşıldı. İki kardeşin cenazesi, Hilvan Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken Elif Nur hastanede hayatını kaybetti.

İkinci olay: Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sulama kanalına düşen genç yaşamını yitirdi.Yukarı Kalkanlı Mahallesi'nde sulama kanalı kenarında yürüyen Berivan Karaçizme (19), dengesini kaybederek kanala düştü. Akıntıya kapılan Karaçizme, çevredekilerin müdahalesiyle bir süre sonra hareketsiz halde sudan çıkarıldı.Suruç Devlet Hastanesine kaldırılan Karaçizme, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Üçüncü olay; Birecik'te meydana geldi. Fırat Nehri'ndeki sulama kanalının ızgara tellerine takılı cesedi görenler, polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, cesedin çıkarılması için su altı dalgıç polislerinden yardım istedi. Dalgıç polislerin halatla kanaldan çıkardığı ve üzerinde kimlik bulunmayan erkeğe ait ceset, otopsi için ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Dördüncü olay; Eyyübiye ilçesi kırsal Karaali Mahallesi yakınlarında sulama kanalı kenarında yürüyen Zeyit Yüksel (17) ayağının kayması sonucu kanala düştü.

Akıntıya kapılan Yüksel, bir süre sonra gözden kayboldu.Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polis ekibi tarafından arama çalışması başlatıldı.Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından Yüksel'in cansız bedenine ulaşıldı.

Beşinci olay; Edinilen bilgiye göre olay, öğle saatlerinde Bozova ilçesine bağlı Çatak Mahallesi'ndeki Atatürk Baraj Göleti’nde meydana geldi. Pikniğe giden Erdem ailesinin kızları Büşra (16) ve Kübra Erdem (15) iddiaya göre serinlemek için suya girdi. Bir süre sonra iki kardeş, suda çırpınarak gözden kayboldu. Kızlarının suda kaybolduğunu fark eden baba Mehmet Erdem, gölete girdi. Kızlarını bulamayan Erdem, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine baraj gölüne gelen ekiplerin çalışmasıyla iki kardeşin cansız bedenine ulaşıldı. Sudan çıkarılan kız kardeşlerin cenazeleri, otopsi için Bozova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Altıncı olay; 4 Temmuz’da Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki baraj gölüne giren 18 yaşındaki Mustafa Pişken boğulmak üzereyken kurtarılmış ve hastaneye kaldırılmıştı. İlçeye bağlı Çatak bölgesinde meydana gelen olayda kritik durumdayken bulunan Pişken doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Pişken’in cenazesinin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48