Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor patates muzaffer hasad

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Bozkırları renklendi
Şanlıurfa kuş cenneti oldu, medeniyetler beşiği buram buram tarih kokan çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış kültür Şehri Şanlıurfa bugüne kadar kültürü, tarihi, sıra geceleri ve yemekleri ile sıkça gündeme geldi. Şanlıurfa biyolojik çeşitliliği ile Türkiye’de hatırı sayılır bir konumda Şanlıurfa aynı zamanda 300’e yakın türden kuşa ev sahipliği yapmaktadır.
Şanlıurfalı doğa ve yaban hayatı Fotoğrafçısı Yusuf Özbey her yıl takip ettiği göçü bu yılda takip ediyor.
Son olarak Şanlıurfa’ya üreme amaçlı olarak gelen Arıkuşlarını (European Bee-eater ) takip eden ve Arıkuşları hakkında bilgi veren Yusuf Özbey “ülkemizde fotoğrafladığım en renkli kuşlardan biridir, boyun kısmı parlak sarı, kafasının üstü kızıl/kahve ve gövdesi mavi/yeşil tonlardadır. Gözünde siyah sürmesi ve gıdısında da siyah renkli bir çizgi bulunur.Siyah ve uzun gagası aşağı doğru kavislidir. Uçuşu dalgalıdır ve uçuşta düzenli olarak öter. Koloni olarak yaşarlar, maalesef Arıcılar bu güzel kuşumuzu bir düşman gibi görüp onlara zarar veriyorlar oysa onlar doğasının gereğini yapıyor sırf bu yüzden katledilmeleri üzücü umarım herkes bilinçlenir ve korumaya başlar, bu kuşlarda doğanın bir parçası ve denge unsurudur ” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49