Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa bayram bereketi
Bayram tatilinin hafta sonunu da kapsaması dolayısıyla, Şanlıurfa’daki kutsal mekânlar yerli ve yabancı turist akınına uğradı.

Peygamberler şehri olarak kabul edilen Şanlıurfa’daki Hazreti Eyüp makamı, Balıklıgöl ve Hazreti Elyasa makamı, kurban bayramında kente büyük oranda turizm kazandırdı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği makamlarda, kimi ziyaretçi gözyaşı dökerek, dua ederken, kimi ziyaretçi de günün hatırasına çocuklarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

Yılın her döneminde yoğun olan kutsal makamlarda, kurban bayramının hafta sonuyla bütünleşmesi sonucu yoğunluk daha da arttı.

Bayram tatilinin son günü olması dolayısıyla Türkiye’nin her bölgesinden gelen ziyaretçiler, kutsal makamlarda şifalı su içerek, kendileri ve yakınları için iyi dileklerde bulunmanın yanı sıra sabır dilediler.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçiler, kutsal makamları ziyaret ettikten sonra, Hazreti İbrahim’in ateşe atılmak için kurulduğu belirtilen yer olan tarihi Urfa Kalesini ziyaret etti. Urfa kalesine çıkan ziyaretçiler, burada izledikleri Urfa manzarası karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Şanlıurfa’nın her bölgesinin tarih koktuğunu belirten ziyaretçiler, kent merkezinin dışındaki kutsal makamları da ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bulunan Hazreti Eyüp ve Elyasa peygamberlerin türbelerinde yoğunluk oluştu. Bayram tatilinin hafta sonuyla bütünleşmesini bir avantaj olarak değerlendiren ziyaretçiler, bu bayramı dolu dolu geçirdiklerini aktardı.

Bayramın ikinci gününden itibaren Şanlıurfa’ya geldiklerini ve tatil boyunca Şanlıurfa’daki bütün kutsal makamları ziyaret ettiklerini belirten Aksaraylı Cüneyt Yalçın, “Şanlıurfa, tek kelimeyle harika bir şehir. Ben hayatım boyunca, bu kadar kutsal makamı bir arada barındıran bir şehir görmedim. Şanlıurfa’ya ilk kez geldim ve Allah nasip ederse bundan sonra bulduğum her fırsatta buraya gelmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49