Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa 2021 Biçerdöver fiyatları belli oldu!

Çiftçilerin merak konusu olduğu biçerdöver fiyatları Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu'nun gerçekleştirdiği toplantı ile belli oldu. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Eyyüpoğlu hububat ve mercimek hasatları ile ilgili alınan kararları açıkladı.

Düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmalar ile açıklamalarda bulunan Ahmet Eyyüoğlu şu ifadelerde bulundu.

2021 YILI HUBUBAT ALANI BİÇERDÖVER FİYATLARI

tapa ve salma sulama alanlarında biçim bedeli 25 TL, Yağmurlama ve damlama sulama alanlarında biçim bedeli, Mercimek biçim bedeli 23 TL, Nohut biçim bedeli 21 TL, Kuru tarım alanlarında biçim bedeli 17 TL, traktör bedeli biçerdövere ait olması halinde söz konusu fiyatlara % 10 eklenecektir.

tapa ve salma sulama alanlarında bedel 25 TL, Damlama ve yağmurlama sulama alanlarında bedel 20 TL, Nohut bedel 21 TL, Mercimek bedeli 23 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

SAMAN SATIŞ BEDELİ

(Buğday ) Biçerdöver arkası saman toplama bedeli 250 TL : 1 Tonluk, (Buğday ) Biçerdöver arkası saman toplama bedeli 350 TL : 2 Tonluk , (Arpa) Biçerdöver arkası saman toplama bedeli 230 TL: 1 Tonluk (Arpa) Biçerdöver arkası saman toplama bedeli 300 TL: 2 Tonluk, Traktör arkası saman toplama bedeli 150 TL olarak belirlenmiştir.

Alınan karar hakkında basın toplantısı gerçekleştiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanımız Ahmet Eyyüpoğlu, biçerdöver fiyatlarının açılması için ilçe başkanlarımızla, biçerciler dernek başkanımızla, il tarımla müdürlüğümüzle aldığımız karar doğrultusunda geçen yıla oranla yüzde on oranında artış yaptık. Kuru arazilere biçer girmeyeceği için artış yapmadık. Yağmurlama ve damlama sulama dönüm başı 20 lira, Karık tapa ve salma sulama 25 lira, Biçerdöver arkası römork 2 tonluk 350 lira, arpa 230 lira olarak kararlaştırdık. Tüm çiftçilerimize hayırlı Uygurlu olsun dedi.

Yapılan açıklamalarda ; ''Yaşanan kuraklık hakkında da konuşan Başkanımız Ahmet EYYÜPOĞLU, 48 yıl önce çiftçilerimiz bir kuraklık yaşadı. Maalesef 48 yıl önce yaşadığımız kuraklığı şimdi de yaşıyoruz. 2 milyon dönüm arazime ne biçilecek nede biçer girecek nede bir kilo ürün elde edilecek. Genel başkanlığımız nezdinde genel başkanımızla görüşerek tarım bakanlığıyla görüşüp, bitkisel daire başkanı geçen hafta Urfa’ya gelip bire bir alanları gezip gördü. Özelikle sayın Cumhurbaşkanımızdan, Milletvekillerimizden, Tarım bakanımızdan hem çağrıda bulunuyorum hem özelikle ricada bulunuyoruz. 2 Milyon dönümlük arazimiz biçilmeyecek, biçerdöverde girmeyecek. Çiftçilerimiz ürün elde edemeyecek. Bizler genel başkanımızla görüştük. Tarım Bakanlığımız ve milletvekillerimizden çağrıda bulunuyoruz. 2 Milyon dönümlük arazimizde çiftçilerimiz ürün elde edemeyecek. Kuraklık yaşayan çiftçilerimize Allah yardımcıları olsun. Çiftçilerimizin durumu iyi değil. Gelecek yıl bu çiftçilerimiz ne yapacak. Cumhurbaşkanımızdan ricamız bu yıl için AFAD kapsamına alınması gerekiyor. Valilik nezdinde komisyonlar kurularak, alanları tespit etmeli. Çiftçilerimiz, kuruyan ekinlerine koyunları bırakıyorlar. Bir kısım tarlamızda sürülüyor”

''Sıkıntılı süreçler yaşayan çiftçiler için bu yıl afat kapsamına alınması gerektiğini söyleyen Başkanımız Eyyüpoğlu, Özelikle Cumhurbaşkanımızdan, Tarım bakanımızdan ricamız bu yıl için afat kapsamına alınması gerekiyor. Afat kapsamına alınıp valilik nezdinde komisyonlar oluşturarak alanları tespit ederek yarın için geç kalmamamız lazım. Çünkü çiftçilerimizin çoğu arazilerini bırakmış durumda. Yetkililerden ricamız bir an önce afat kapsamına alınması rica ediyoruz dedi''

“9 MİLYON SULANABİLİR ARAZİMİZ VAR”

''9 milyon dönüm sulanabilir arazimiz var. 4 milyon 500 bin dönümü devlet tarafından sulanıyor. Kalan kısmında çiftçiler kendi imkânlarıyla suluyorlar. Elektriğin ne kadar pahalı olduğu malum buna rağmen çiftçilerimiz yine sulama yapmaya çalışıyorlar. 2 milyon dönüm araziye bir damla su bile iletilmiyor. 2 milyon dönüm araziden bir kilo ürün elde edilmeyecek''

''Maalesef çiftçilerimiz bu yılda kuraklık tehlikesi yaşıyor. 2 Milyon dönümlük arazimiz biçilmeyecek, biçerdöverde girmeyecek. Çiftçilerimiz ürün elde edemeyecek. Bizler genel başkanımızla görüştük. Tarım Bakanlığımız ve milletvekillerimizden çağrıda bulunuyoruz. 2 Milyon dönümlük arazimizde çiftçilerimiz ürün elde edemeyecek. Kuraklık yaşayan çiftçilerimize Allah yardımcıları olsun. Çiftçilerimizin durumu iyi değil. Gelecek yıl bu çiftçilerimiz ne yapacak. Cumhurbaşkanımızdan ricamız bu yıl için AFAD kapsamına alınması gerekiyor. Valilik nezdinde komisyonlar kurularak, alanları tespit etmeli. Çiftçilerimiz, kuruyan ekinlerine koyunları bırakıyorlar. Bir kısım tarlamızda sürülüyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49