Öne Çıkanlar sanlıurfa Vali Erin urfa trafık kazası urfa haber

Bu haber kez okundu.

Şanlıurda’da 4.0’lık Zirve

Zirvenin Şanlıurfa’ya farklı bir heyecan oluşturacağını kaydeden Vali Ayhan, özellikle genç nüfusa sahip Şanlıurfa’nın seçilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Vali Salih Ayhan’ın başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcısı Metin Esen ve tarım, turizm, sanayi alanında hizmet veren kamu kurumlarının yetkilileri ile destekçi kuruluşların temsilcileri katıldı.

13-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan çalıştayda paydaşlarla Şanlıurfalı vatandaşlar bir araya getirilerek tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanında kentin katma değeri, potansiyeli ve istihdamı arttırılarak sürdürebilir kalkınmanın oluşturulması amaçlanacak.

Tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanında 50’den fazla uzman konuşmacının katılacağı çalıştay 2 gün sürecek. Çalıştay ve panellerden oluşacak zirvenin potansiyel destekçilerinin ise Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Türk Telekom, Turkcell ve Havelsan’ın yanı sıra tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanındaki yerli ve yabancı şirketler olacak.

Bu arada çalıştayda 1 milyon istihdam projesi kapsamında online işe alım oturumları düzenlenerek istihdama katkı yapılması hedefleniyor.

vatandaşların, işletmelerin ve iş adamlarının ilgisini çekmeyi hedefleyen çalıştayda farklı paydaşların kuracağı etkileşimlerle iş birlikleri ve iş ortaklıklarının kurulması planlanıyor. Daha fazla ticari ve ekonomik hacim oluşmasının hedeflendiği çalıştayda Şanlıurfalı gençlerin yazılımcı olması için gerekli çalışmalar da yapılacak. Ayrıca çalıştay alanında açılacak firma stantları ve etkinliklerle katılımcıların farklı ürün ve hizmet alanında bilgilendirilmesi de planlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Şanlıurdada 4.0lık Zirve
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48