Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

"Sakin şehir"i Halfeti'ye hafta sonu turist akını

Baraj nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil ettiği ilçe, hafta sonları günlük 10 binin üzerinde turisti ağırlıyor.Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak da adlandırılan ilçe, Türkiye'nin farklı kentlerinden vatandaşların yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor. Bir dönem bölgede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle turizmin sekteye uğradığı ilçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor. Tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi de görme fırsatı bulan turistler, bozkırın ortasında farklı atmosfere tanıklık ediyor. İlçede su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi ilgi gören yerler arasında bulunuyor Kaynak: "Sakin şehir"i Halfeti'ye hafta sonu turist akını

Geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle az sayıda turistin ziyaret ettiği ilçe, bu dönem özellikle kalabalık ortamlardan uzak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Özellikle hafta sonları otel, tekne turları ve restoranlarda yer bulmanın neredeyse imkansız hale geldiği ilçede, oluşturulan yeni park alanına rağmen metrelerce uzayan araç kuyrukları dikkati çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49