Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Mehmet Kuş: Eyyübiyede Ustalık Dönemine Bismillah Diyoruz

Bu haber kez okundu.

Sakin Şehir Halfeti’de kış yoğunluğu

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013'te "sakin şehir" ağına dahil edilen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, hafta sonları farklı illerden gelen ziyaretçilerden ilgi görüyor. Bölgeye gelenler Fırat Nehri kenarında yürüyüş yapıp, tekne turlarıyla da bölgenin güzelliklerini keşfediyor.

"SAKİN ŞEHİR" HALFETİ EŞSİZ GÜZELLİĞİYLE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

Bir bölümü Birecik Barajı'nın suları altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle öne çıkan Halfeti, yurt genelinde havaların soğumaya başladığı bu dönemde uygun iklimiyle misafirlerine güzel bir gün geçirme imkanı sağlıyor.

Bölgeye gelenler Fırat Nehri kenarında yürüyüş yapıp, tekne turlarıyla da bölgenin güzelliklerini keşfediyor. Güneydoğu'nun saklı cenneti" olarak da adlandırılan bölgede,su altında kalan caminin minaresi ziyaretçilerin başlıca uğrak noktası oluyor. Ocak ayında olunmasına rağmen hava sıcaklığının hafta sonu 12-14 derecelerde seyrettiğiHalfeti’de ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekme imkanı buluyor.

Halfeti'de tekne turlarına katılanların uğrak noktalarından biri de büyük bölümü sular altında kalan Savaşan Köyü. Köy, bölgeyi ziyaret eden turistlerin en fazla ilgi gösterdiği yerlerden. Misafirler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi de görme fırsatı buluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49