Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Sağlık dersine doktor girecek
 Şanlıurfa Sağlık Mensupları Derneğinin (SADER) önderliğinde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile sağlık derslerini Şanlıurfa’da görev yapan gönüllü doktorlar tarafından verilmesi ile ilgili karşılıklı protokol imzalandı.

Protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, SADER Başkanı Dr. Ömer Faruk Baysal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Süngü katıldı.

Proje ile özellikle kenar mahallerdeki öğrencilere eğitimde rol model sunulması ve öğrencilerin sağlık alışkanlıklarıyla ilgili bilinçlendirilmesi ve öğrencilerin okumaya yönelik motivasyonun artırılması hedefleniyor. Projenin bir başka amacı da gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasını sağlamak ve hastaneye gitme imkânı bulamayan öğrencilerin bilgilendirilmesini sağlamak ve ortaya çıkabilecek salgınların erken evrede tespiti kolaylaştırmak.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu güzel projenin içinde bulunmaktan mutluluk duydum. Bir yandan çocuklarımıza sağlığın önemini uzmanların eliyle öğretmeye çalışacağız. Bir yandan da doktorlarımızın derse girmeleriyle öğrencilerimize rol model olacaklar, bir de bu projede görev alan doktorların gönüllü olması ayrıca örnek bir davranıştır. Bu açıdan sağlık il Müdürlüğümüze ve SADER’e tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

SADER Başkanı Ömer Faruk Baysal ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: Doktorlar olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirme adına Şanlıurfa’da böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Sağ olsun Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin İlci Bey ve Halk Sağlığı Müdürümüz Sayın Osman Koyuncu Bey teklifimizi memnuniyetle karşılayarak projenin ortağı olmaya karar verdiler. Amacımız Özellikle kenar mahallerde eğitim alan öğrencilerle “doktor” rol modelini buluşturmak. Hem öğrencilerin okumaya olan motivasyonunu artıralım hem de zararlı alışkanlıklardan korunmaları yönünde bilinçlendirelim diyoruz. Proje yapılan protokol ile Şanlıurfa Merkezde başlamış oldu. Buradaki çalışmalarımızı ilçelerimizde de sürdürmek istiyoruz. Son olarak; sınıflarda ders verecek olan doktorlarımız tamamen gönüllük esasına göre hareket edecek. Bu fedakârlıklarından dolayı onlara da ayrıca teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından protokol imza töreni katılanlar birlikte hatıra fotoğrafı çekimiyle protokol imza töreni sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49