Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Resepsiyonsuz cumhuriyet bayramı kutlandı
Şanlıurfa’da 29 Ekim cumhuriyetin bayramı 90.yılı düzenlenen törenle  kutlandı.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Güvenç’in tebrikleri kabulü ile başladı.
Ardından Cumhuriyet caddesi üzerinde  düzenlenen törene Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç, 20.Zırhlı tugay komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt , Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba , İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, askeri erkan, emniyet mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Tören Şanlıurfa Valisi,Tugay komutanı ve Büyükşehir belediye başkanı tören alanında tören arabasıyla tören alanındaki polis ,asker ve vatandaşların bayramlarını kutlama turu ardından
saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı
 
Tören alanında konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, dün Ceylanpınar'da yaşanan üzücü olayı hatırlattı. Acılı Akgül ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Güvenç, Anadolu insanının cumhuriyet zaferindeki rolüne vurgu yaptı. Cumhuriyet'in sadece bir zümrenin değil tüm Anadolu halkının eseri olduğunun altını çizen Güvenç, "Değerli Şanlıurfalılar Cumhuriyet belirli bir sınıfın, zümrenin eseri değildir. Cumhuriyet bütün milletimizindir. Cumhuriyet Bayramı bütün unsurları ile işgalcilere karşı onuru, namusu ve şerefi ile mücadele eden, şanlı bayrağımızı göndere çeken tüm halkımızın, tüm Anadolu halkının eseri ve bayramıdır.
Cumhuriyet’în sadece bir kesime özgü olmadığını tüm halkı 7’den 77’ye kucakladığını söyledi. Vali Güvenç, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet’ten aldığı güç ile 90 yılda büyük gelişmeler katettiğini ifade etti. Güvenç, sadece Şanlıurfa’da bir yıl içerisinde 200 okulun yapıldığını belirterek Cumhuriyet rüzgarının tüm yurtta gelişime uygun zemin hazırladığını vurguladı. Törene çeşitli okullardan öğrenciler okudukları Cumhuriyet şiirleriyle renk kattı.
Az sayıdaki vatandaş ise kutlamaları polis bariyerlerinin arkasından izledi.  Kutlamalara askeri ve protokol geçişleriyle son buldu
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49