Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Ramazanda İşler İyidir
 Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının artması ve Ramazan ayının gelmesi tatlıcı esnafının işini etkilemedi. Tatlıcı esnafı işinden memnun olduğunu belirtti.
Şanlıurfa kent merkezinde işinden memnun esnaf sayısı çok azken, bunlardan bir tanesi de tatlıcı esnafı. Tatlıcılık yaparak yaşamını devam ettiren esnaflar, işin sırrının uzmanlıkta olduğunu söyledi. 29 yıldır tatlıcılıkla uğraştığı söyleyen Ömer Müjde, işlerinin iyi olduğunu ama seyyar satıcıların işlerini aksattığını belirterek şöyle konuştu “1984 yılından beri bu işi yapıyorum. İşler yolunda, gelir durumumuz iyi. oruç olması dolayısıyla satışlar iyi gidiyor. Kış aylarında daha çok iş yapıyoruz ama şimdilik de fena sayılmaz. Seyyar satıcılarından şikayetçiyiz. Çünkü onlar ne bir elektrik faturası, ne de su faturası ödüyorlar. Öyle olunca bizden daha ucuza satıp, müşteri bulmamıza engel oluyorlar. Bu durumu derneğimize dilekçe vererek bildirdik. Ruhsatsız iş yapanlar da çok bu meslekte.  da. Belediye seyyar satıcıların önünü kapatmak istiyor ama bu ne kadar başarılı oluyor. Bizde elektrik, su faturası çok kabarık geliyor ama seyyar satıcıların bu tür sıkıntıları yok. Seyyar satıcıların da bizi anlaması lazım ve herkes kendi işini yapsın. Herkes kendi işini yapınca mükemmel bir iş ortamı doğar.” Şeklinde konuştu.
Öte yandan işlerinin hem iyi, hem de kötü tarafının olduğunu söyleyen esnaflar da var. Şemsettin Arslan işlerinde belli bir standartın olmadığını söyleyerek, belediyenin işi bilmeyenlere ruhsat vermemesi gerektiğini dile getirdi ve çeşitli esnafların tatlı ürünlerini satmasından şikayetçi oldu. 30 yıllık tatlıcı ustası olduğunu söyleyen 30 yıllık tatlıcı ustası olduğunu söyleyen Şemsettin Arslan”1983 yılından beri bu işi yapıyorum.Tatlı güllaç satıyorum. Urfa’da pastane sayısının çok olması işlerimizi aksatıyor. Bu konuda belli bir standartın olması lazım. Belediyenin işi yapamayanlara ruhsat vermemesi lazım. Pastane ürünlerinin pastanede satılması lazım ama seyyar satıcılar tablaların üzerinde satıyor. Unlu mamülleri de tatlı veya dondurma satıyor, belediyenin bu konuda bir sınırlama getirmesi lazım. Dernek de belediyenin desteğini alarak bu işe el atabilir ama dernek tek başına bir şey yapamıyor. Ama genel anlamda işimden memnun olduğumu belirtmek istiyorum. İşime devam etmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Tatlıcı esnafının sorunlarını dinlemeye devam ederken, 35 yıllık tatlıcı ustası Mahmut Aksoy da mesleği hakkında şöyle konuştu “ Ramazan ayında tatlıcılıktan haksız kazanç elde edenler var. Ben 35 yıldan beri bu işi yapıyorum ama adam gelip ramazan ayında hiç bilmediği tatlıcılık mesleğini yapıyor. Tatlıcı esnafları için bir standart getirilmiyor. İşlerimiz genel anlamda iyi, eskiden çok daha iyiydi ama şimdi biraz daha üştü. Bunun sebebi ise bu mesleği yapan çok sayıda insan var, öte yandan tatlı malzemeleri çok pahalı dolayısıyla mesleğimiz de artık yavaş yavaş rağbet görmeyen meslekler arasına giriyor. Eskiye oranla iş durumu kötü ama bu şekilde kalsa da iyi. Bu şekilde devam ederse bu mesleğe devam etmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49