Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

PYD Bayrak Dikti
Suriye’nin Rasulayn ilçesini ele geçiren PYD en yüksük bina olan makarna fabrikası çatısına PYD bayrağını dikti.
 
Zaman zaman kısa süreli çatışmaların yaşandığı Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi kesimindeki Suriye’nin Rasulayn ilçesinde PYD güçleri hemen hemen hâkimiyeti tamamen ele geçirmiş durumda. Keskin nişancıların binaların çatı katında sürdürdükleri kısa süreli çatışmalarında tamamen püskürtme amaçlı olduğu belirtildi.
 
Kanas gibi uzun namlulu silahları elinde bulunduran PYD güçlerinin fazla mermi harcamadan nokta vuruşları ile El Nursa militanlarını avladıkları gözlendi. Şiddetini yitiren çatışmalardan sonra Ceylanpınar’da, isabet alan evlerin okulların kırılan camları ve ailelerin tedirginliği hala tazeliğini koruyor.
 
PYD Bayrak Dikti
 
Rasulayn ilçesinin yüksekliği ile ünlü Makarna fabrikası çatısına daha önce Özgür Suriye Ordusu’na ait bayrak dikilmişti. Ancak son 2 aydır indirilen bu bayrağın yerine ise bu kez de kontrolü ele geçiren PYD güçleri bu kez bayraklarını dikti. Kiminin üniformalı kiminin ise sivil giyimli oldukları görülen PYD güçlerinin ortamın sakinleşmesi ve huzurun temini ardından da göç etmek zorunda kalan Suriyelilere “Geri dönün çağrısı” yapacağı da belirtildi.
 
PYD’nin Rasulayn’ı ele geçirmesi ardından Türk Silahlı Kuvvetleri de ortak sınır boyundaki askeri önlemlerini daha da sıklaştırdı. Personel taşıyıcı zırhlı araçların yanı sıra Akrep gibi araçlarda sınırın belirli noktalarında olası sızmalara karşı tetikte durduğu ifade edildi.
 
Bu arada, BDP Mardin il Parti Eş Başkanı Reşat Kaymaz, PYD güçlerinin Türkiye tarafına kasti bir saldırısının kesinlikle olmadığını Türk Genel Kurmay Başkanlığı’nın bu yöndeki taraflı eleştirilerini de kaygıyla karşıladıklarını söyledi. Kaymaz, PYD’nin bir terör örgütü olmadığını da öne sürdüğü basın açıklamasına Kızıltepe, Nusaybin, Ceylanpınar ilçe BDP Belediye Başkanları, il parti meclis üyeleri de katıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49