Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Polikliniklerde Uzun Kuyruklar Oluştu

Kentte sağlık sektöründe yeniden geriye dönüş manzaraları yaşanmaya başladı. Hastanelerin poliklinik önleri yine ana baba gününe döndü. Raporunun sonucunu göstermek için hastalar saatlerce sıra beklerken hasta yoğunlu doktorların da stresini artırıyor.

Mehmet Akif İnan ve Balıklı Devlet Hastanesinde yeni sitemde geçiş ile birlikte vatandaşlar sistemlerin sık sık gitmesi nedeniyle, sıkıntı yaşıyor. Hasta ve hasta yakınlarının yanı sıra sistemlerin sık sık gitmesi nedeniyle, doktorlar ve sağlık çalışanları da yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşıyor.

Şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılık yapılarak sağlık personeli atamasında öncelik kente tanınsa da hastane ve personel yetersizliği nedeniyle poliklinik önlerinde uzun kuyruklar oluşuyor. Şanlıurfa'da bir doktor, yaklaşık 150 hastaya bakarken Balıklıgöl Devlet Hastanesinde doktorların çoğunluğunun bu sıralar izinde olması bu sayıyı daha da artırıyor. Başı ağrıyan, burnu kanayanlar gibi basit hastalıklar için bile hastanelere akın edenler ise sıraları kat be kat artırıyor.

Zaman zaman gerginliklerinde de yaşandığı Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde vatandaşlar, yetkililerden bir an önce bu sorunu çözmelerini istedi. Yetkililere çağrıda bulunan hastalar,”Acilden hizmet almak için geliyoruz; ama ortada manzara içler acısı. Yoğun kuyruklar var. Polikliniklerde de durum aynı. ardından röntgen ve ultrason sırlarıyla birlikte buraya gelen hasta ancak akşam çıkabiliyor, Yetkililer bir an önce bu duruma el atmasını bekliyoruz.”ifadelerine kullandı.

Anahtar Kelimeler:
UrfaHastaneDoktorBalıklgol
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49