Öne Çıkanlar gıda İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

“Parayı Hayırda Harcamak Daha Önemli”
 Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hayırsever vatandaşlar tarafından Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde yaptırılan Özel Ahmed-i Hani Erkek Öğrenci Yurdunun açılı törenine katıldı.
Açılış töreninde konuşan Vali Güvenç, öncelikli meselenin eğitim olduğunu dile getirerek: “İyi bir gençlik yetiştirmenin yolu eğitimden geçmektedir. Biz devlet olarak elimizden gelen tüm gayreti eğitime verdik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde son beş altı yıldır milli eğitim bütçesi Savunma Bakanlığının bütçesinin önüne geçti. Bunca sıkıntıya bunca karmaşaya, etrafımızda yaşanan savaşlara rağmen eğitimi öncelemeyi başardık” dedi.
Sadece devletin değil, sivil toplumun da aynı şekilde çocukların geleceğine yatırım yapmaya başladığını ifade eden Vali Güvenç: “Bunun için eğitime yatırım yapan, yurt açan, okul açan, eğitime destek veren bütün vatandaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Buralarda yetişecek çocuklar bu memlekete hizmet edecektir, anne babalarını üzmeyeceklerdir, barışçıl olacaktır; şefkat dolu, merhamet dolu olacaktır. Sorunlarını konuşarak, tartışarak, istişare ederek çözeceklerdir. En ufak bir şeyde elini silaha atmayacaktır. İnşallah yakın gelecekte Hz. İbrahim’in toprağından kan davası, adam öldürme, her türlü şiddet, haksızlık gidecek, insanlarımızın zengin fakir, aşiretli aşiretsiz, hepsinin yüzünün güldüğü bir sistemi bu topraklarda kuracağız. Bunun yolu da eğitimden geçiyor” dedi.
Suruç’taki açılış töreninde Vali Güvenç’e, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci eşlik etti.
“Parayı Hayırda Harcamak Daha Önemli”
Suruç’taki açılışın ardından hayırsever vatandaşlar tarafından Birecik ilçesinde yaptırılan Abdülkadir Aykılıç Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdunun açılış törenine de katılan Vali Güvenç, açılış öncesinde yaptığı konuşmada; “Bu topraklardan ekmeğini kazanan, bu toprağın çocuğu hayırsever bir kardeşimiz de Birecik ilçemizde bu yurdu yaptırdı. Parayı kazanmak önemli, ama parayı hayırda harcamak ondan daha önemli diye düşünüyorum. Son dönemde gururla söylüyoruz, sivil toplum en can alıcı meselelerimize çok yakından sahip çıkıyor. Güzel yatırımlar yaparak hizmet ediyor. Bizim neslin asla göremediği şartları sağlıyor. Emin olun bunların karşılığını sizler de Türkiye Cumhuriyeti de göreceksiniz” dedi. Yaptırdıkları yurda rahmetli kardeşlerinin ismini veren Aykılıç kardeşlere yaptırdıkları yurt için teşekkür eden Vali Güvenç, “Yaptığınız hayırla emin olun ki rahmetli kardeşinizin ruhu şad olmuştur. Ben de ona buradan bir kere daha rahmet diliyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ise açılış öncesi yaptığı konuşmada; eğitimin dünyanın en etkili, gelecek için en hayırlı yatırım olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, tarafından Hayırsever Müslüm ve Mustafa Aykılıç Kardeşlere teşekkür plaketi takdim edilirken, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz’ın duası eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler hizmete açılan 110 öğrenci kapasiteli yurdu gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49