Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Ovada hasat başladı
Çiftçilerce bu yılki arpa ve buğday hasadının verimli geçtiği ifade edildi. Yağışların ilk bahar ayında bol geçtiği mevsim sonrasında ürünlerde nasıl bir rekolte değişimi olacağı merak edilirken, rakamlar ortaya çıkmaya başladı.
Türkiye'nin en büyük tahıl üretim merkezlerinden olan Şanlıurfa'nın Harran Ovasında arpa hasadına başlandı. Şanlıurfa'da bu yıl özellikle İlkbahar mevsimlerinde epey yağışlı geçmesi bölgede hububat rekoltesini yüksel olduğu belirtildi.
Geçtiğimiz gün Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan’da katıldığı “10 Adet Kırsal Kalkınma Projesi Toplu Açılış ve 250 bin Düve Projesi İlk Teslim Töreni”nde buğday taban fiyatını açıkladı. Buna göre buğday taban fiyatı ton başına 1050 TL oldu. Bu sayede geçen yıla göre yüzde 12 artış yaşandı. Ayrıca buğdayın kalitesine göre yüzde 6’ya kadar ilave pirim verilecek.
Makarnalık Buğday 1.100,
Düşük Vasıflı Makarnalık Buğday 920,
Anadolu Beyaz Ve Kırmızı Sert Buğday 1.050,
Diğer Beyaz Ve Kırmızı Buğday 1.000
Düşük Vasıflı Ekmeklik Buğday 870
Arpa 825
Çavdar-Yulaf-Tritikale 800

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49