Öne Çıkanlar baskan Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması MEBden son dakika sınav kararı! Sınavlar ertelendi!

Bu haber kez okundu.

Osmanlı Geleneği Yeniden Yaşatılıyor
Şanlıurfa Kimse Yok Mu Derneği Osmanlıda Sadaka Taşları olarak bilinen bir geleneği farklı bir uygulama ile yeniden hayata geçirdi. 
Şanlıurfa Kimse Yok Mu Derneği mağaza önüne koyduğu sadaka taşı değil, SADAKA SEPETİ ile ihtiyaç sahiplerine farklı bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor.
Yapılan uygulama ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa Kimse Yok Mu Derneği Şube Başkanı Fevzi ŞAHİN.’’İyilik Mağazası önüne konulan sepetlere hayırseverler ellerindeki ihtiyaç fazlası eşyalarını bırakıyor, ihtiyaç sahibi insanlar da gelip alıyorlar. Bu her türlü ihtiyaç duyulabilecek ev eşyası, giyim, ayakkabı, kitap, kırtasiye, battaniye, halı olabiliyor.’’dedi.
Osmanlı döneminde benzer uygulamaların olduğunu belirten ŞAHİN.“Bazı ihtiyaç sahibi insanlar evrakla müracaat etmekten utanıyor. Özellikle sonradan fakir duruma düşmüş biri, gelip derneğe başvurmaktan utanıyor. Bu insanların hiç kimseye sormadan sepette lazım olan eşyayı alıp gitmelerinin yolunu açmamız gerekiyordu. İhtiyaç sahipleri alabilir diye yazı yazdık ki yol açılmış olsun’’dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49