Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Ölü pamuk çocukların harçlığı oldu

Türkiye’nin en önemli tarım ürünlerinin başında gelen pamuk, özellikle Harran Ovası’na suyun gelmesi ile birlikte Şanlıurfa’nın başlıca geçim kaynaklarından bir oldu. Tekstil, yağ sanayi ve hayvancılık gibi birçok sektörde önemli ölçüde yararlanılan pamuk, Şanlıurfa’da da çoğu aileye ekmek kapısı oluyor. Kentte birçok aile pamuk toplayarak, pamuğun işlendiği fabrikalarda çalışarak geçimini sağlarken, bazı aileler ise ekmeğini biçerdöver makinesinin topladığı pamuklardan arta kalan kısmını toplayan çocuklar, kilosunu 2,70 kuruş ile 3 liradan satarak evine ekmek götürüyor.

Harran Ovası’ndan toplanan pamuklar satılmak veya işlenmek üzere kamyonlarla taşınırken, özellikle biçerdöverin girdiği tarlada kalan bazı pamuklar dar gelirli ailelerin çocukları pamukları ellerindeki çuvallara dolduruyor. Kilosu 2,70 lira ile 3 liradan 20 alıcı bulan pamukları satan dar gelirli vatandaşlar bu şekilde aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyor.

Pandemi nedeniyle okula gitmeyen çocuklar her bir çocuk günde 30 kilo pamuk topluyor 60-80 lira afara pamuk satıp hem okul masraflarını çıkartıyor hemde alilerin bütçesine katkıda bulunuyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49