Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Olgunlaşan mısırın hasadı başladı
Naci Çetindağ
Şanlıurfa’da kasım ve aralık aylarında toplanan mısır hasadı, bu sene 1 ay öncesinden toplanmaya başlandı.
Erken biçilen mısır hasadında verimin az olduğu görülürken, çiftçiler bunu suyun az olmasıyla ilişkilendirdi. Çiftçilerden alınan bilgiye göre, bu sezonda elektriklerin düzgün çalışmaması sonucu, mısır ürünü de olgunlaşmadan kurumaya yüz tuttu. Her sene 15 Kasım ile 10 Aralık tarihlerinde biçilen mısır hasadının bu sene erken biçilmesi, çiftçileri memnun etmedi.
Hasattaki ürün düşüklüğü nedeniyle borçlandıklarını belirten çiftçiler, mısır ürününü sattıktan sonra, geriye kalan borçlarını bir sonraki seneye erteleyeceğini kaydetti. Bu sene tüm ürünlerde verimsizliğin temel nedeninin susuzluk olduğuna vurgu yapan bir çiftçi, “bu sene bütün ürünlerden az verim aldık. Elektrikler düzgün çalışmadığı için suyu kullanamadık, dolayısıyla ürünler susuzluktan olgunlaşmadan kurudu. Biz de ürünlere güvenerek, borç almıştık ama bu şekilde borçlarımızı karşılayamıyoruz. Artık geriye kalan borçlarımızı da bir sonraki sezona erteleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yaz aylarından itibaren verimsizlik dolayısıyla devletten destek istediklerini aktaran çiftçi, devletin seslerini duymadıklarını ve sorunlarına çözüm bulunamadığına vurgu yaparak, “bu sene elektrikler, yaz aylarından itibaren düzgün çalışmadı ve tüm ürünlerimizden az verim aldık. Bunun için en başından beri devlete sesimizi duyurmaya çalıştık ama sesimizi duyan olmadı ve şu an borç batağına girdik. Yine söylüyorum; Devlet bize destek çıkmazsa, çoğu çiftçi bu işi bırakıp, başka illere çalışmaya gidecek” şeklinde konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48