Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Okullarda sirenler çaldı tahliye tatbikatı yapıldı!

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Türkiye'deki tüm okullarda "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı. Şanlıurfa'da okullarda tatbikat düzenlendi

Bu kapsamda bugün Türkiye geneli bütün okullarda ‘deprem anı ve tahliye tatbikatı’ gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak Şanlıurfa'da okullarda da saat 11:30’da alarm zilleri çaldı. Öğrencilere, tatbikat öncesi, deprem anında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte öğrenciler, okul dışına tahliye edildi.

Tatbikat çerçevesinde ilk olarak deprem alarmı verildi. Daha sonra tehlike geçti alarmı verilerek güvenli tahliye yapıldı. Öğrencilerin toplanma alanında buluşmasının ardından ise yoklama alındı. Tatbikat kapsamında öğrencilere çadır kurulumu, arama kurtarma malzeme tanıtımı ve itfaiye, UMKE-JAK görev alanı bilgilendirmesi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48