Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Okulda İstenmeyen Görüntüler
Şanlıurfa'da yemekhane olmadığı için koridorlarda yemek yiyen öğrencilerin fotoğraflarını paylaşan ve 'Görüntüleri şubat ayında çekmiştim. Şimdi bir sınıfta yiyiyorlar ama hijyen yok. Yemekhane yapılsın" diyen muhtar hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü hukuki işlem başlatıldığını duyurdu.
Merkez Haliliye İlçesi'ne bağlı Göktepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Yalçın, taşımalı eğitim sisteminin uygulandığı 24 derslikli yaklaşık bin 600 öğrencisi bulunan Göbeklitepe İlkokulu ve Ortaokulu'nda yemekhane bulunmadığı için ilgili kurumlara müracaatta bulundu. Muhtar Hüseyin Yalçın, girişimlerinin sonuçsuz kalıp okula yemekhane yapılmaması nedeniyle, yemek şirketi tarafından getirilen yemeği okulun koridorlarında yerde oturup yiyen öğrencilerin yer aldığı ve geçen Şubat ayında çektiği fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıp tepki gösterdi. Öğrencilerin beton zeminde oturup yerde yemek yedikleri anların yer aldığı fotoğraflar tepki çekerken, okul yönetimi okulda yemekhane bulunmadığını ancak bir sınıfın yemek yenilecek hale getirilerek öğrencilerin burada yemeklerini yemelerinin sağlandığını söyledi.
'YEMEKHANE İÇİN ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK'
Göktepe Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yalçın, okula yemekhane yapılması için çalmadık kapı bırakmadığını ancak girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi. Öğrencilerin yaşadığı yemek çilesiyle ilgili BİMER, Milli Eğitim, Kaymakam, Valilik ve belediyelere başvuru yaptığını savunan Yalçın, "Her yere başvurdum ama maalesef okula bir yemekhane yaptıramadık. Başaramadım, bir şey elde edemedim. Fotoğrafları Şubat ayında çekmiştim. Tabi biz her türlü başvuruları yaptık. Okul yönetiminin kararıyla öğrenciler, sonradan bir sınıfta yemek yemeye başladı. Ancak bu da çözüm değil. Bin 600 öğrenci bir sınıfa nasıl sığar? Yani bu böyle bir sınıfta yapılacak bir şey değil. Çözüm, buraya yemekhane yapılmasıdır. Öğrenciler yazın bahçede, kışın da böyle koridorda sıraların üzerinde yemeklerini yiyor. Hijyen yok. Masanın üzerine yemek dökülüyor. Bu sıralarda yemek sonrası ders görülüyor" açıklamasında bulundu.
Milli Eğitim Muhtar Hakkında Soruşturma Başlattı

Haliliye İlçesi'nde bulunan taşımalı eğitim kapsamındaki Göktepe Okulu'nda yemekhane sorununu dile getiren muhtar hakkında okul idaresi hukuki işlem başlattı.

Okulda yemekhane olmadığı için Şubat ayında öğrencilerin koridorda yemek yediği anları görüntüleyip her türlü başvuruya rağmen bir yanıt alamayınca konuyu yerel ve ulusal basına aktardı. Basının olayı gündeme taşımasının ardından Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak, haberin gerçeği yansıtmadığını 2014 tarihinde okulun bir günlük tadilatta olduğu dönemde (kalorifer peteklerinin boyanması) köyün muhtarı tarafından fotoğraflar çekildiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48